04.02.13, 15:34
Zwracam się do Państwa z zapytaniem : czy stosowaliście Gripex ?
Mam gorączkę i objawy grypopodobne. Sąsiadka kupiła mi Gripex, teraz w ulotce przeczytałam, że zawiera efedrynę, a my powinniśmy jej unikać. Nie mam nic innego. Z leków p/ epileptycznych biorę Kepprę i Lamotrix.
Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • ania_1609 Re: Gripex 04.02.13, 21:39
      Ja biorę.
      Rzadko się przeziębiam, ale jeśli już to działa na mnie tylko lek z pseudoefedryną lub efedryną, choć oczywiście umiar należy zachować i trzymać się zaleceń co do stosowania.

Natomiast nie mogę np. w ogóle brać polopiryny, bo na mnie źle działa.

Biorę depakine, lamitrin i topamax.
      • irys.p Re: Gripex 05.02.13, 11:17
        Dziękuję Ci Aniu za informację. Miałam obiekcję, ale mus przymus i zastosowałam. Nie żałuję.
        Biorę go 3 razy na dobę. Po pierwszej dawce już po godzinie poczułam ulgę. Oby tak dalej.
        • kasia_2503 Re: Gripex 07.02.13, 07:44
          polopiryny przy stosowaniu depakine nie mozna brac wogole,tak slyszalam
          bo rozrzedza krew
          i mozna dostac krwotoku bo depo tez ja rozrzedza
          • ania_1609 Re: Gripex 07.02.13, 08:47
            Polopiryny to wiem, nie tykam.
            Ale na gripexie obecnie też jadę :-)
            • gold_paula Re: Gripex 10.02.13, 23:09
              Ja tam wolę Paracetamol jak już mam gorączkę albo ból głowy czy brzucha. A aspiryny nie wolno!
              • irys.p Re: Gripex 16.02.13, 19:07
                Już od kilku dni mam spokój od grypy. Gripex zadziałał fantastycznie. Nie miałam kataru, gorączka szybko minęła. Nawet w nocy nie chciało mi się spać. Czułam się żeśko.
                Ale teraz jest inny problem.
                Po zaprzestaniu brania go, coś dziwnego ze mną się stało. Poszłam do sklepu, nie wzięłam wydanej reszty, szłam po coś - to zapominałam po co, jak ktoś coś do mnie mówił - to dochodziło to do mnie z opóżnieniem. Do tej pory to czuję się jeszcze jak za pancerną szybą. Tamte objawy minęły.
                Myślę, ze To są są powikłania po Gripexie, bo tam jest pochodna narkotyku.
                Martwię się, jak długo to jeszcze potrwa.
                Pozdrawiam
                • ania_1609 Re: Gripex 16.02.13, 20:47
                  Nie sądzę, ze to powikłania po gripexie, raczej po grypie.
                  Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka