Dodaj do ulubionych

Bezdech Wcześniaka

IP: *.* 17.03.03, 20:51
Proszę o pomac, kto wie gdzie można kupić niezawony przy możliwie niskiskiej cenie aparat do kontroli bezdechu.Mój @. " Alienzorg@poczta.onet.pl ".
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: Bezdech Wcześniaka IP: *.* 17.03.03, 21:29
      Cześć !!!!Zamiast kupować monitor oddechu dziecka, można go pożyczyć w firmie Tenor. Wszelkie informacji na ten temat szukaj na ich stronie internetowej: www.tenor.plPozdrawiam,Monika
    • Gość: k1w0 Re: Bezdech Wcześniaka IP: *.* 19.03.03, 13:27
      Ja nie ryzykowałabym wypożyczania urządzenia, które było już przez kogoś używane ( nie wiadomo jak ), a mikrouszkodzenia spowodowane np. zalaniem lub "upadkami" są w elektronice nie do sprawdzenia przy rutynowym przeglądzie. Ja miałam kupione urządzenie światowego leadera w tej branży "Angelcare" ( byłam bardzo zadowolona). Można te monitory już kupić w Polsce za przystępną cenę ok. 500 zł (to mniej niż za wypożyczenie używanego na 12 miesięcy, a tyle powinno się stosować). Widziałam je w sieci "Smyk", ale można też przez internet.<http/www.babymonitor.pl>pozdrawiam i życzę dużo zdrówkaAnia
      • Gość: @ Re: Bezdech Wcześniaka IP: *.* 19.03.03, 22:03
        Jeśli chodzi o wypożyczenie monitora oddechu w firmie, o której pisałam wcześniej - to wypożyczają nowe urządzenia (sama takie wypożyczyłam i sprawdziło się w 100%). Poza tym wychodzi to dużo taniej, ponieważ "Babysense" kosztuje w sklepie około 1000 zł.Aha, zapomniałam dodać,że urządzenia tej firmy polecają na oddziałach noworodków i wcześniaków.Pozdrawiam,M.
        • Gość: k1w0 Re: Bezdech Wcześniaka IP: *.* 20.03.03, 13:59
          A co według Ciebie robią z tymi, które wypożyczą komuś na kilka miesięcy czy rok ? Wyrzucają do kosza ?! Jaki byłby sens wypożyczania ??....Ja kontaktowałam się z tą firmą gdy chciałam kupić monitor i dostałam odpowiedź, że mogą mi sprzedać za 1000 zł UŻYWANY !!! Nawet do sprzedaży nie mieli nowych.... A co do polecania na oddziałach , to chyba zależy od regionu. W Krakowie polecają "Angelcare" i te monitory są stosowane na oddziałach noworodkowych.Ostatnio był w telewizji program z Kliniki Uniwersyteckiej w Białymstoku, która prowadzi (chyba jako jedyna placówka w Polsce) badania nad bezdechem u dzieci i ..... pokazywali pracujace tam aparaty Angelcare.Ale to jest zrozumiałe, bo gdy wejdzie się na światowe rankingi produktów dla dzieci (choćby w internecie) to firma Babysense - nie istnieje tam, a Angelcare ma wysokie oceny...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka