Gość: agnieszka1972 IP: *.* 19.03.03, 12:03 mój 2letni syn miał robioną morfologie krwi HGB w normie ale jakieś Eos przekroczone 4 krotnie wynik 25 co to jest bo lekarze coś mi nie jasno tłumaczą i zlecają ponowne badania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cydorka Re: badanie krwi IP: *.* 19.03.03, 12:39 Eos w morfologi to skrót od Eozynofili (Eos z angielskiego) tak mi sie przynajmniej wydaje. a eozynofile to jedne z krwinek ich podwyższona liczba jest częśto przy chorobach pasożytniczych, alergi .pozdrawiam i mam nadziejeże o to chodziło. napisz tez coś więcej dlaczego morfologia cos sie dzieje czy kontrolnie?Cydorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka1972 Re: badanie krwi IP: *.* 20.03.03, 11:45 było tak najwpierw złe przyswajanie pokarmów poszukiwanie pasożytów bez efektów i tak trafiliśmy do poradni psychosomatycznej ale to tylko zawracanie głowy pani doktor potrzebny był akurat taki pacjent do habilitacji sama korygowałam dietę dziecka nasz lekarz rodzinny zproponował zbadanie przciwciał w surowicy krwi w kierunku alergii wynik 95 podobno 3krotnie przekroczony od roku dostaje claritine i o ile z trawieniem jest lepiej o tyle katary i kaszel to nasz chleb powszedni za tydzień mamy wizytę u lekarza Odpowiedz Link Zgłoś