28.12.06, 12:46
wiem ze to juz bylo ale i tak zapytam co myslicie o mmr2 bo ja juz mie wiem za
miesiac mam zaszczepic moja corcie i nie wiem co robic dodam ze w zeszlym roku
szczepilam nia mojego wtedy 6 letniego syna wtedy jeszcze nie wiedzialam jakie
jest domniemane ryzyko (czasami lepiej za duzo nie wiedziec )sory ze znowu
zaczynam ten sam watek ale potrzebuje konkretnuch opini dziekuje za wszystkie
odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • moyyra Re: mmr2 28.12.06, 14:11
      tu masz konkrety

www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?act=ST&f=12&t=154
      z szczepionką to jedna wielka niewiadoma ;/
      • anecia-26 Re: mmr2 28.12.06, 16:17
        z tego co tam wyczytalam to kazda szczepionka niesie duze ryzyko i lepiej wogule
        nie szczepic a co ty osobiscie myslisz na ten temat ???????
    • mama_julci5 Re: mmr2 28.12.06, 18:07
      napisała Pani że szczepiła 6 letniego synka tą szczepionką i najwyraźniej
      wszystko jest ok,a jakimi szczepionkami był szczepiony w okresie niemowlęcym
      czy Hepavax-Gene WZW B?Jeśli tak to chyba nie mamy się czym przejmować skoro
      synek Pani jest zdrowy.
      • ewcialinka Re: mmr2 28.12.06, 19:39
        dac sobie spokój zta szxczepionką.....
      • anecia-26 DO MAMA_JULCI . 28.12.06, 22:25
        fabian w okresie niemowlecym byl szczepiony engerix-em a w zeszlym roku potrujna
        odra swinka rozyczka ale PRIORIXNIE MMR ZAJZALAM DO KSIAZECZKI skolei mala
        dostala 2 dawki HEPAPAX a 3dawke ENGERIX I TERAZ MAM szczepic MMR2 tylko nie
        wiem czemu nie PRIORIX SKORO MALEGO ZASZCZEPILI TYM DODAM ZE SAMA GO KUPILAM .I
        NIE WIEM CZEMU DALI JEJ 3DAWKE engerix a nie hepapax przepraszam za haos
        • mama_julci5 Re: DO anecia-26. 29.12.06, 10:02
          Przychodnie szczepią dzieci tym co aktualnie mają u siebie,może akurat nie
          mieli już Hepavax-Gene,być może dlatego że wycofują te szczepionki z rtęcią a
          zaszczepili ENGERIX'em, moim zdaniem z kożyścią dla dziecka,bo ten nie zawiera
          rtęci.A co do MMRII i Prorix to również może Pani zaszczepić Priorix'em,ale
          jeśli nie będzie go w Pani przychodni będzie ją Pani poprostu musiała
          wykupić.Tak więc wybór zawsze jest.
    • shady27 ja nie szczepilam i szczepic nie zamierzam 28.12.06, 20:32

• omamamia1 Re: mmr2 28.12.06, 20:58
      Moja starsza miała podaną mmr miesiąc temu.(obecnie 11 lat),poprzednie 2
      pojedyncze odry a mój sym 2 lata temu jako przeszło roczniak-priorix.Szczepiłam
      świadomie.Również świadomie nie zaszczepię nigdy dzieci na grypę.Takie jest
      moje stanowisko w tej sprawie.
      • sebastianek6 Re: mmr2 29.12.06, 11:44
        Starszego szczepiłam wg kalendarza ale wtedy MMRII nie było jeszcze
        obowiązkowe. Młodszego zaszczepiłam w październiku i od tamtej pory kaszel i
        wysypki. Nie wiem czy to jest z tym związane, ale po obejrzeniu filmu w TVP1
        nie pamiętam tytułu ale był na faktach autentycznych. Prawdopodobnie
        szczepionka p/odrze może powodować zapalenie jelita, ponieważ patogen do
        organizmu dostaje się nie tą drogą co zazwyczaj. Później może pojawić się
        autyzm. Wg filmu dużą poprawę daje dieta bezmleczna i bezglutenowa. U mojego
        malucha po szczepieniach zawsze są problemy z kupami. Już myślałam że ma
        mukowiscydozę. Lekarz twierdzi że nie bo rozwija się dobrze a małe dzieci
        chorują. Rety trochę może odbiegłam od tematu ale MMRII już nie zaszczepię.
        Pozdrawiam i życzę zdrówka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka