ludikun 15.04.03, 14:36 Kiedy mozna przestac odbijac dziecko ( moja mala ma 3 miesiace ) i kiedy skonczy sie to okropne ulewanie ? Czy to jest normalne ze moje malenstwo ulewa nawet 3 godziny po karmieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamajuliana Re: odbijanie i ulewanie 15.04.03, 17:37 ludikun napisała: > Kiedy mozna przestac odbijac dziecko ( moja mala ma 3 miesiace ) i kiedy > skonczy sie to okropne ulewanie ? Czy to jest normalne ze moje malenstwo > ulewa nawet 3 godziny po karmieniu ? Hmmm, namęczysz się troche, no niestety... Jak karmiłam Julka w dzień i nie zasypiał w trakcie, to go zawsze odbijałam, choziaż to róznież nie uchroniło nas przed ulewaniem. Teraz Julek zasypia cyckając, więc często gęsto odbija mu się po godzince, półtorej a jeśli się nie odbije, to i po 3 godzinkach tuż przed następnym planowym karmieniem się uleje. Julek ma teraz pół roku i sytuacja się polepszyła znacznie, ale gdy miał 2-3 miesiące było nieciekawie. Nad ranem kiedyś nawet zaczął nagle wymiotować, tyle mu sie do ulania uzbierało, od tego czasu kładziemy go na poduszce i pomaga, więcej się nie powtórzyło wymiotowanie. Tak to juz jest z maluszkami, gdy ich układ pokarmowy nie jest do końca ukształtowany. Życzę cierpliwości przy częstym przebieraniu, hahaha małej i pewno też samej siebie. Pozdrawiam, Julinka Odpowiedz Link Zgłoś
ewciawoj Re: odbijanie i ulewanie 16.04.03, 13:42 Szczerze powiedziawszy nie wiem czy to jest normalne, ale jesli Cie to pocieszy to moj tez tak ma. Nawet przed kolejnym karmieniem zdarza mu sie ulac i to niemalo. Jasio tez ma 3 miesiace. W zwiazku tym ja go zawsze trzymam do odbicia po jedzeniu. Slyszalam ze to sie w miare normuje jak dziecko umie juz samo siedziec Odpowiedz Link Zgłoś
niuska1 Re: odbijanie i ulewanie 16.04.03, 14:55 Witam! Moja Oleńka ma 4mies. i od początku ulewała jak smok.Działy się cuda. Po karmieniu(piersią) zawsze jej odbijałam i to nie pomagało. Często było przebieranko. Doszło do tego, że nawet się krztusiła i tu już żartów nie było. Czuwałam w nocy póki nie zasnęł a nawet po tem z godzinę póltorej. Teraz jest już trochę lepiej, ma lepsze i gorsze dni, czasem nie nadążem z pieluchami pod szyję. Często odbija jej się tuż przed następnym karmieniem. Przestałam się tym przejmować, bo Ola prawidłowo przybiera na wadze i jest pogodna. Lekarze (naprawdę chyba ze czterech) nic nie stwierdzili, powiedzieli tylko, ż e to samo kiedyś minie. Życzę powodzenia Magda mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś
mamajuliana Re: odbijanie i ulewanie do Ewy 16.04.03, 15:57 Ewciu! niestety nie mija ulewanie, gdy dziecka zaczyna siadać. Julek ma 6 miesięcy i siedzi, ale przez to uciska sobie brzuszek i często mu się ulewa! Pozdrawaim, Julinka Odpowiedz Link Zgłoś
ewciawoj Re: odbijanie i ulewanie do Ewy 16.04.03, 17:07 A szkoda... A juz mialam nadzieje. Ale kiedys przeciez minie... (to powinno byc powiedziane z nadzieja w glosie) Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: odbijanie i ulewanie 16.04.03, 21:04 moja niunia tez ma 3 miesiace i ciagle ulewa wczesniej zakladalam sliniaki, ale sa za male i teraz pielucha po kazdym jedzeniu na szyjce. Tez czekam, kiedy to sie skonczy, bo mam dosyc ciaglego przebierania malej i siebie.Lekarz nic nam nie potrafil powiedziec na ten temat pozdrawiamy Ania i Paula Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: odbijanie i ulewanie 17.04.03, 07:58 Mojej córci ulewało się do skończenia 8 miesiąca życia. W tym był okres ok. 1 miesiąca, kiedy to ulewanie przybierało formę wymiotów (raz dzienie - wieczorem). Na początku bardzo się martwiłam ale kiedy okazało się, że mimo to Pola pięknie przybiera na wadze dałam sobie spokój i cierpliwie czekałam aż z tego wyrośnie. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
ludikun Re: odbijanie i ulewanie 17.04.03, 10:21 No to juz sie nie martwie ( a przeszlo mi przez mysl ze to reflux )mala ladnie przybiera na wadze, szkoda tylko ze to jeszcze troche potrwa - musze sie uzbroic w cierpliwosc i miliony sliniaczkow !!! Odpowiedz Link Zgłoś