joolanta 18.02.07, 09:48 Moją 4 letnia corke boli podczas robienia siusiu. Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owocoskala Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 09:58 Odparzona pupa albo zapalenie pęcherza (jak często lata robić siusiu) Odpowiedz Link Zgłoś
caneta Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 17:40 To mogą byc także bakterie w moczu. Radzę zrobić posiew moczu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gunda24 Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 18:31 U nas tak objawiła się infekcja dróg moczowych.Córcię piekło przy siusianiu, częstotliwość oddawania moczu wyraźnie się zwiększyła, a sam mocz był mocno mętny. Po 8h od pierwszych objawów (już w nocy) dołączyła podwyższona temperatura (ponad 37 st.) i ból lewego ucha. Rano córa dostała już Zinnat(na ślepo bez posiewu), który brała tydzień. "Dół" udało się wyleczyć, zaś ucho - tym razem prawe - wróciło po 3 tyg.więc i znów antybiotyk (Augumentin). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 18:32 To zapewne zakażenie ukladu moczowego. Ja rano zrobiłabym ogólne badanie moczu (6zł)i z wynikiem do lekarza. Szybciej rozpoczniecie leczenie, samo nie przejdzie i nie radzę tego zaniedbać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 22:05 zrobili nam szybkie badanie ogólne moczu, wyszlo zapalenie pecherza(corka bierze Furagin). Az sie zdziwilam ze tak szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: Ból podczas robienia siusiu 20.02.07, 08:23 Dobrze, że tak szybko zaczęłaś leczenie. Z doświadczenia wiem, że powinnaś być czujna, jeśli chodzi o takie schorzenia.Gdyby córka jeszcze raz czy dwa zachorowała, nie daj się zbyć i żądaj skierowania do nefrologa, bo odpływ, który często jest powodem tych zakażeń stwierdzony u małych dzieci praktycznie zawsze leczony przechodzi zupełnie, jeśli nie jest oczywiście duży, a tak zwykle bywa.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia412 Re: Ból podczas robienia siusiu 20.02.07, 08:45 To nic dziwnego że córeczka ma w takim wieku zapalenie pęcherza, moja miała zanim skończyła dwa latka. Dziewczynkom niestety łatwiej o takie zakażenie z racji budowy - wystarczy jakieś niefortunne zanieczyszczenie kupką. Dobrze że wcześnie zadziałałaś, bo im później tym gorzej: może się skończyc problemami z nerkami. Mnie nasz pediatra wyczulił, żeby jak się dzieje coś niepokojącego z siusianiem to od razu robić badanie moczu i zadzwonić do niego z wynikami. Też tak zrobiłam jak miałyśmy podobny do twojego problem, a po lekarstwach już na drugi dzień była poprawa. Życzę zdrówka małej kobietce. Odpowiedz Link Zgłoś
monikatm Re: Ból podczas robienia siusiu 20.02.07, 23:19 U mnie jest podobnie.Bardzo sie denerwuje,juz nie wiem co robic.Corka (4lata) mowi,ze szczypie ja przy sikaniu.Wstrzymuje.Sika po kilkanascie kropli,bo sczypie.Trwa to trzeci dzien.Badanie moczu nic nie wykazalo, tzn.takie podstawowe.Co radzicie?Akurat nasza pediatra wyjechala na urlop,a moja corka strasznie przezywa wszelkie wizyty u lekarza,wiec wolalabym jej tego oszczedzic. Oczywiscie,jesli to nie bedzie konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś