Dodaj do ulubionych

Ból podczas robienia siusiu

18.02.07, 09:48
Moją 4 letnia corke boli podczas robienia siusiu. Co to może być?
Obserwuj wątek
    • owocoskala Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 09:58
      Odparzona pupa albo zapalenie pęcherza (jak często lata robić siusiu)
    • caneta Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 17:40
      To mogą byc także bakterie w moczu. Radzę zrobić posiew moczu. Pozdrawiam
    • gunda24 Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 18:31
      U nas tak objawiła się infekcja dróg moczowych.Córcię piekło przy siusianiu,
      częstotliwość oddawania moczu wyraźnie się zwiększyła, a sam mocz był mocno mętny.
      Po 8h od pierwszych objawów (już w nocy) dołączyła podwyższona temperatura
      (ponad 37 st.) i ból lewego ucha.
      Rano córa dostała już Zinnat(na ślepo bez posiewu), który brała tydzień.
      "Dół" udało się wyleczyć, zaś ucho - tym razem prawe - wróciło po 3 tyg.więc i
      znów antybiotyk (Augumentin).
      Pozdrawiam
    • paulaula Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 18:32
      To zapewne zakażenie ukladu moczowego. Ja rano zrobiłabym ogólne badanie moczu
      (6zł)i z wynikiem do lekarza. Szybciej rozpoczniecie leczenie, samo nie
      przejdzie i nie radzę tego zaniedbać.Pozdrawiam
      • joolanta Re: Ból podczas robienia siusiu 18.02.07, 22:05
        zrobili nam szybkie badanie ogólne moczu, wyszlo zapalenie pecherza(corka bierze
        Furagin). Az sie zdziwilam ze tak szybko...
        • paulaula Re: Ból podczas robienia siusiu 20.02.07, 08:23
          Dobrze, że tak szybko zaczęłaś leczenie. Z doświadczenia wiem, że powinnaś być
          czujna, jeśli chodzi o takie schorzenia.Gdyby córka jeszcze raz czy dwa
          zachorowała, nie daj się zbyć i żądaj skierowania do nefrologa, bo odpływ,
          który często jest powodem tych zakażeń stwierdzony u małych dzieci praktycznie
          zawsze leczony przechodzi zupełnie, jeśli nie jest oczywiście duży, a tak
          zwykle bywa.Pozdrawiam
        • zuzia412 Re: Ból podczas robienia siusiu 20.02.07, 08:45
          To nic dziwnego że córeczka ma w takim wieku zapalenie pęcherza, moja miała
          zanim skończyła dwa latka. Dziewczynkom niestety łatwiej o takie zakażenie z
          racji budowy - wystarczy jakieś niefortunne zanieczyszczenie kupką. Dobrze że
          wcześnie zadziałałaś, bo im później tym gorzej: może się skończyc problemami z
          nerkami. Mnie nasz pediatra wyczulił, żeby jak się dzieje coś niepokojącego z
          siusianiem to od razu robić badanie moczu i zadzwonić do niego z wynikami. Też
          tak zrobiłam jak miałyśmy podobny do twojego problem, a po lekarstwach już na
          drugi dzień była poprawa. Życzę zdrówka małej kobietce.
          • monikatm Re: Ból podczas robienia siusiu 20.02.07, 23:19
            U mnie jest podobnie.Bardzo sie denerwuje,juz nie wiem co robic.Corka (4lata)
            mowi,ze szczypie ja przy sikaniu.Wstrzymuje.Sika po kilkanascie kropli,bo
            sczypie.Trwa to trzeci dzien.Badanie moczu nic nie wykazalo, tzn.takie
            podstawowe.Co radzicie?Akurat nasza pediatra wyjechala na urlop,a moja corka
            strasznie przezywa wszelkie wizyty u lekarza,wiec wolalabym jej tego
            oszczedzic. Oczywiscie,jesli to nie bedzie konieczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka