dominikdudek 24.02.07, 19:24 CZESC mamy straszne chorubsko w domu i domisiek dostal klacid kaszle no i oczywiscie goraczkuje jesli cos wiecie na temat tego lekarstwa i jakie jest skuteczne dla naszych sercowcow napiszcie pozdrawiamy bozena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorek3 Re: KLACID 24.02.07, 20:47 akurat ja mam złe zdanie o klacidzie. Ale nie ze względu na wadę serca Kuby tylko wszystkie infekcje leczone tym antybiotykiem (raz właśnie u Kuby, a ostanio również u mojego męża i tescia) były niedoleczone i dawały nawroty. Ostatnio gdy lekarka zaproponowała dla Bartka na bakteryjne zapalenie oskrzeli Klacid to poprosiłam o Sumamed (to też makrolid) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.dominik Re: KLACID 25.02.07, 10:42 Witaj, moje dzieciory zakończyły kilka dni temu leczenie Klacidem. Mikołaj (HLHS) miał podawany dożylnie i w półtora tygodnia byliśmy w domu po odoskrzelowym zapaleniu płuc. Natomiast Mada dostawała Klacid doustnie i też bez najmniejszych problemów. Dzieci są zdrowe i doleczone. Wszystko zależy jakie paskudstwo leczy się konkretnym antybiotykiem. Lekarz, nie zlecając antybiogramu kieruje się własnym doświadczeniem i nie zawsze trafi w odpowiedni lek. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy1405 Re: KLACID 25.02.07, 12:54 Mój Pawełek też dostał Klacid przy wirusowej chorobie,która najpierw zaczęła się wysoką gorączką,później katarem , a na końcu suchym kaszlem.Po 7 dniach podawania jest dobrze, natomiast jak to po antybiotyku jest osłabiony, a kaszel zrobił się mokry.Teraz ma tylko flegaminę w tabletkach.Życzę szybkigo powrotu do zdrowia. mama Pawła 7 lat TGA Odpowiedz Link Zgłoś