dianakatra 06.03.07, 08:10 Witam czy wiecie może czy muszę iść z dzieckiem do lekarza kiedy mała ma mało krost oraz nie ma gorączki? Czy mogę kupić jakiś lek którym bym te krostki smarowała, proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma.dzia Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 08:52 Moja tak przechodzila ospe jak miala 2,5 i nie bylam u lekarza. Do smarownia krost kupilam Pudroderm w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka030 Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 11:49 Najlepiej przejść się do lekarza... Dla pewności. Nam lekarz dał tylko puder w płynie do smarowania - i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 11:52 Jak masz pewność że to ospa to kup Pudokrem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 14:09 Do lekarza bym poszła chciażby po to, żeby wpisał do książeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 17:39 kup gencjanę na wodzie wpis do książeczki Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2001 Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 18:35 mój 3,5 letni syn przechodził ospę całkiem niedawno. W przychodni musiałam czekać w izolatce - by nie zarażał innych dzieci. Nie musisz iść do lekarza gdy dziecku nic nie dolega, nie kaszle. Smarowałam syna najpierw pudrodermem, ale strasznie ten puder się wysuszał i obsyywał. W końcu kupiłam w aptece Tanno- Hermal Lotio. Koszt 20 złotych ale o niebo lepsze od pudru. Jest bardziej elastyczny, polecam. Gdyby dziecko miało inne objawy - katar, kaszel, zgłoś się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2001 Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 18:50 dodam jeszcze , że najlepiej nalać trochę płynu do kieliszka lub innego naczynia i smarować krostki patyczkiem do czyszczenia uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 19:16 Jeśli rzeczywiscie masz pewność, że to ospa, nie warto iść do lekarza. Trzeba przeczekać plus smarowanie krosteczek. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 19:43 Puder tak jak wspominały dziewczyny Witamina C, wapno i dostaliśmy na własną prośbę syrop Atarax, który łagodził swędzenie krostek. 11 dzień ospy mamy suche krosty ale ogromna ilość tego jeszcze została na plecach. Na spacerki już wychodzimy Odpowiedz Link Zgłoś
karineczka5 Re: Ospa u 4-latki. 06.03.07, 20:02 Warto podać dziecku na początku ospy Heviran a wtedy choroba łagodniej przechodzi. Ale to jest chyba na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka06 Re: Ospa u 4-latki. 07.03.07, 10:10 U mojej córeczki też podejrzewam ospę. Idziemy dzisiaj do lekarza. Martwię się trochę ponieważ ona ledwie kilka dni temu skończyła roczek. Proszę powiedzcie jak długo trwa choroba i czy może dojśc do jakichś powikłań. Na dwór zapewne też nie można wychodzić?.. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Ospa u 4-latki. 07.03.07, 10:19 na dwór się nie wychodzi powikłania można mieć po wielu chorobach, ale raczej nie myśl w tą stronę Pielęgnujesz dziecko w domu, nie zniedbujesz jego choroby, nic nie powinno się przyplątać Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka06 Re: Ospa u 4-latki. 07.03.07, 10:39 Dzięki Mam nadzieję, że szybko minie ta ospa.. Pozdrawiamy Maja z Mamą Odpowiedz Link Zgłoś
ewapn Re: Ospa u 4-latki. 07.03.07, 07:11 czeto też pediatrzy przepisują zyrtec na złagodzenie objawów związanych ze swędzeniem... ja dawałam przez kilka pierwszych dni 2 x5 kropli dzienie i mała sie nie uskarżała.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalesia Re: Ospa u 4-latki. 07.03.07, 08:38 Mój synek brał heviran i smarowałam mu krostki wratizolinem. Lekarz widział Odpowiedz Link Zgłoś