agag76 06.03.07, 13:35 Witam, drogie Mamy doradzcie jaki krem lub masc stosowac do pupy? Ja stosowalam Sudocrem na zmiane z bambino ochronnym i przyplatal nam sie jakis ropniaczek, wiec nie wiem co polecacie? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda762 Re: Jaki krem, masc do pupy? 06.03.07, 14:39 U nas sprawdza się Bepanten (gdy coś tam się czerwien) i Linomag (profilaktycznie). Sudokrem stosuję tylko wtedy, gdy pupa jest dość mocno zaczerwieniona. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Jaki krem, masc do pupy? 06.03.07, 14:44 > Witam, drogie Mamy doradzcie jaki krem lub masc stosowac do pupy? Przy drugim dziecku: profilaktycznie mączkę ziemniaczaną, leczniczo (bardzo, bardzo rzadko) linomag maść (o ile pamiętam, chodzi o tę wersję z bardziej prostym składem). Wysypka była, ale okazała się uczuleniem na pampersy. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
iga_01 Re: Jaki krem, masc do pupy? 06.03.07, 14:55 Alantan Plus maść.- świetnie natłuszcza i zabezpiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanastusi Re: Jaki krem, masc do pupy? 06.03.07, 15:24 maść pośladkowa-Ziajka. Rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_j Re: Jaki krem, masc do pupy? 06.03.07, 15:39 U nas też rewelacyjnie sprawdza się Bepanthen Odpowiedz Link Zgłoś
agag76 Re: Jaki krem, masc do pupy? 06.03.07, 16:04 Bardzo Wam dziekuje za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
bea113 Re: Jaki krem, masc do pupy? 07.03.07, 08:33 My stosowaliśmy profilaktycznie oliwkę, a leczniczo bepanten lub sudokrem (rzadko). Z ropniaczkiem lepiej pójść do lekarza. My też mieliśmy takie coś (reakcja na pampers marki Pampers) i lekarz zalecił Triderm. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_szczepaniak11 Re: Jaki krem, masc do pupy? 07.03.07, 10:18 Z doświadczenia z dwójką dzieci najlepiej u mnie sprawdzał się tormentiol, łagodził wszystkie podrażnienia, zaczerwienienia, odparzenia i krostki. stosowaliśmy wszystko od sudokremu, po różnego rodzaju maści i krey a tormentiol za około 7 zł. załatwił wszystko. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Jaki krem, masc do pupy? 07.03.07, 10:27 > stosowaliśmy wszystko od sudokremu, po różnego rodzaju maści i krey a tormentio > l > za około 7 zł. załatwił wszystko. z zatruciem borem włącznie ja stosuję tormazol, maść do kupienia w aptece, ok 3,50zł Odpowiedz Link Zgłoś
agag76 Re: Jaki krem, masc do pupy? 07.03.07, 11:58 Wielkie dzieki, my z tym ropniaczkiem bylismy u lekrza i dostalismy masc z antybiotykiem oraz skierowanie do chirurga jak nie zejdzie, ale ladnie schodzi wiec dlatego prosilam Was o rade co teraz stosowac. Po Tormentiolu mial bardziej czerwone wiec chyba zle na niego dziala kwas borowy w nim zawarty. Dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Jaki krem, masc do pupy? 07.03.07, 12:57 dlatego zdecydowanie polecam Tormazol maść b.podobna to tormentiolu ale bez kwasu bornego, no i kosztuje grosze Odpowiedz Link Zgłoś
agag76 Re: Jaki krem, masc do pupy? 07.03.07, 13:34 Dzieki, teraz chyba faktycznie ja kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
putka2 Re: sudokrem 07.03.07, 19:00 Używałam do 2 lat i córka ania razu nie była odparzona, pomijam oczywiście czas kiedy brała antybiotyk i miała bardzo lużne i kwaśne stolce, ale zaraz wszystko wracało do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
24maja2006 Re: Jaki krem, masc do pupy? 07.03.07, 19:26 jesli przyda ci sie moja rada to polecam oczywiscie jesli ja dostaniesz masc A+D ja tej masci uzywam i bardzo ja sobie chwale . delikatne zaczerwienienie czy cos innego od razu po nia siegam a nawet mozna jej uzywac profilaktycznie jest to jak wazelina.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agahin Re: Jaki krem, masc do pupy? 20.03.07, 17:53 Mój synek za kilka dni skończy roczek i od urodzenia stosuję Linomag w maści i nie mam absolutnie żadnych problemów z pupą. Smaruję pupę tylko po wieczornym myciu, czsem tylko jak kupka jest bardziej wodnita i podrażnia skórę to smarję trzy razy na dobę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś