Dodaj do ulubionych

Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!??

12.03.07, 21:12
Moja Myszka ma 10 miesięcy! Jest kochanym łobuziakiem, który na sekundę nie
zajmuje się niczym i żąda 100%uwagi na sobie.
Największym problemem mojej kluseczki są jednak nie przespane noce-dnie też
(ma jedną drzemkę pół godz)!! Mała budzi się w nocy co poł godz. na początku
snu, a tak od 12 co godz.i ma duże problemy z ponownym zaśnięciem!!!Od kilku
tygodni zaś rozpoczyna swój dzień (i mój)o 3 w nocy!!! Siada w łożeczku
gotowa do zabawy i nie ma sposobu na zaśnięcie!!
Byłam z nią u lekarza i tu diagnoza(podejrzenie): nadpobudliwośc!!!!!!
Mała ma problemy z wyciszeniem. Dostałam dla niej na sen HYDROXYZINUM jak to
nie pomoże mam się udac do neurologa!!!
Czy któraś z was miała lub ma podobne problemy??
Czy stosowałyście u waszych maluszków HYDROXYZINUM??ja trochę się obawiam!!
Nie bardzo wiem co o tym myślec!? Pomóżcie....
Obserwuj wątek
    • phantomka Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 12.03.07, 21:26
      Leku nie znam, ale uwazam, ze na poczatek powinnas udac sie wlasnie do
      neurologa i to on moze ew. zalecic jakies leczenie.
      Dziecko moze byc pobudzone, nadwrazliwe na rozne bodzce, ale to ocenia
      specjalista.
    • sabka22 Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 12.03.07, 21:27
      Wiesz ja znam ten lek ale nie na spanie tylko na uspokojenie,moja mama go brała
      ale kompletnie nie wiem czy dzieci mogą.Wiem ze to jest silny lek.Ale dziwne ze
      na sen to dostałas?
      • neptunka Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 13.03.07, 08:13
        W żadnym wypadku nie podawaj. Przecież to silny lek uspokajajacy. Dla tak
        małego dziecka??? Jest wiele powodów, przez które Twoje dziecko może być tak
        pobudzone. Może nie radzi sobie z emocjami, może ma za wiele wrażeń w ciągu
        dnia, może je coś męczy, może "cisną" ząbki, może, może, może... Idź do DOBREGO
        neurologa dziecięcego bądź do DOBREGO neonatologa i poradź się, opisz wszystko.
        Co to za pediatra, co idzie po tak najmniejszej i niebezpiecznej linii
        oporu?!?! Dziecko ma niedojrzały układ nerwowy, a on chce szprycować środkiem
        otępiającym ten układ???
        Spróbuj herbatkę z melisy - jak już.
        pozdrawiam
    • pdubno Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 13.03.07, 08:22
      mialam podobnie, tez dzien zaczynal sie o 3.00. Nie uwierzysz co pomglo...
      polozylam synka ook siebie w lozku i spi cala noc, z jedna przerwa na jedzenie
      smile nareszcie jestem wyspana big_grin
      • jonaska Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 13.03.07, 08:29
        również nie podałabym, a poza tym, w takim wieku nie da się stwierdzić
        nadpobudliwości. poszłabym do neurola lub neonatologa. beznadziejny pediatra,
        szok.
        mojeuu małemu równiez pomagało spanko ze mną. ale od razu tzn. nie brałam go do
        siebiue kiedy się obudził, a już wieczorkiem. kiedy zaczynał sie kręcić po
        cichutku mruczałam ciiii i było ok. naprawdę.
        • madziak-24 Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 13.03.07, 18:15
          Słyszałam o podawaniu tego leku dzieciom, ale sama chyba bym go nie
          stosowała.Moja znajoma daje synkowi, który ma 14m-cy (na polecenie pediatry)
          melisal,ziołowy środek bez recepty, można stosować u dzieci od 12 miesiaca.
          • iwona281 Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 13.03.07, 18:26
            Jestem mamą 5-latka i 2-latki. Córeczce podawałam hydroxyzine jak miała około
            pół roku. Miała refluks przełykowy, który powodował podrażnienie krtani i
            nieustanny kaszel, który przeszkadzał w spaniu. Ten lek działa uspokajająco,
            wyciszająco i chyba przeciwalergicznie (ale już nie pamiętam). Myślę, że
            podawanie parę razy na wypróbowanie czy w ogóle coś pomoże na pewno nie
            zaszkodzi. Przecież pediatra na pewno wyliczył odpowiednią dawkę dla Twojego
            dziecka. A do neurologa także nie zaszkodzi iść, tylko lepiej poszukać jakiegoś
            konkretnego, dziecięcego z polecenia. Sama leczę się u neurologów przez wiele
            lat i nie każdy ma coś mądrego do powiedzenia.
            Pozdrawiam i życzę przespanych nocy.
            • mlodamama32 Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 13.03.07, 20:36
              ja bym Hydroxyzyny nie podawała.Jestem lekarzem i wiem,ze ona potrafi bardzo
              uzaleznić
              • polkamatka Re: Nadpobudliwośc!!??!!??Hydroxyzinu m!!?? 13.03.07, 20:54
                ja osobiście barałam ten lek i to prawda że działa uspokajająco i nasennie. ale
                według mnie jets bardzo silny i czułam się jak na haju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka