Dodaj do ulubionych

krostki na buzi

17.03.07, 13:23
Dziewczyny,moja roczna córcia ma na policzkach takie podskórne krosteczki.
Głównie na kościach policzkowych takie drobniutkie,czasem na środku policzków wyskoczą 3- 4 większe.
Widać je tylko pod światło,są w kolorze skóry,skóra nie jest czerwona ani szorstka.

Mała ma skazę białkową i uczulenie na marchew,ale jak miała wysypkę od białka to wyglądało to całkiem inaczej.

Czy to może być alergiczne?
Obserwuj wątek
    • green_land Re: krostki na buzi 17.03.07, 13:47
      To może byc uczulenie. Skoro mała miała już uczulenia, to prawdopodobnie teraz
      też coś jej szkodzi. Lekarz tłumaczył mi,że jeżeli są tylko krostki, nie ma
      innych objawów alergii takich jak biegunka, bóle brzucha itd., to nie warto
      męczyc dziecka testami uczuleniowymi. Spróbuj zaobserwowac, po czym się to
      nasila, może po czekoladzie, może po owocach albo warzywach.
      Do dziś nie wiem, co uczulało i dalej (choc już rzadko) uczula moja 4 letnią.
      Na takie krosteczki używałam różnych maści, m in. elocom, diprobase, cutivate,
      triderm. Są dośc skuteczne.
      Pozdrawiam
      • izulka28 green land 17.03.07, 14:55
        ja na te krostki nie używam niczego bo to nie są takie alergiczne i wypukłe krostki,tylko takie podskórne krosteczki.
        widac je tylko pod światło
        pytałam pediatre i gastrologa czy to alergiczne to obydwoje stwierdzili ze nie wiedzą
        one sie po niczym nie nasilaja,one poprostu sa
        mała nie je czekolady
        żadnych innych objawów alergii nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka