merlana 17.03.07, 14:41 czy to prawda,że zelazo podawane jako ferrum lek powoduje prochnice u dzieci? proszę o odpowiedż osoby które go używały u swoich dzieci...moze jest jakiś lepszy preparat?proszę o rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gag10 Re: ferrum lek-PILNE 17.03.07, 14:45 Bujda, ferrum lek w syropie nie powoduje żadnej próchnicy ani nie zabarwia zabków. To własnie jeden z najlepszych preparatów. Mój Mały go przyjmował, ząbki ma bielutkie, żadnych ubytków. Możesz go śmiało podawać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: ferrum lek-PILNE 17.03.07, 14:47 Nieprawda. Żelazo jedynie zabarwia juz istniejące zmiany próchnicze, jesli sie je źle podaje. Najlepiej przez rurkę, a jesli dziecko nie potrafi, to wypłukac buzie czy dac popić. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_1 Re: ferrum lek-PILNE 17.03.07, 14:53 Moj syn brał zelazo kilkakrotnie. Teraz ma prawie 3 latka. Zeby ma białe i zdrowe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tycjani Re: ferrum lek-PILNE 17.03.07, 21:13 moja córka przyjmowała ferrum lek przez 5 miesięcy w tym czasie wyszły jej pierwsze ząbki; żadnych zmian czy przebarwień na zębach nie ma a przy tym lek był przez nią dobrze tolerowany Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: ferrum lek-PILNE 17.03.07, 21:59 Pierwsze słyszę.To najlepszy preparat.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
merlana Re: ferrum lek-PILNE 18.03.07, 08:05 dzięki bardzo za odpowiedzi,uspokoiłam sie trochę,mąż skądś przysniósł taką nowinkę i wiecie,cała rodzina szum zrobiła,że zły preparat)) dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
merlana Re: ferrum lek-PILNE 18.03.07, 11:59 mam jeszcze jeden problem-dziecko zaczęło gorzej jeść nie wiem czy to związane z tym lekiem czy z innej przyczyny.... Odpowiedz Link Zgłoś