Dodaj do ulubionych

bóle brzuszka

03.05.07, 10:13
Witam. Mój synek właśnie skończył 3 miesiące. Około 2 tygodni temu zaczęły
wybudzać go bóle brzuszka, gazy. Nie może przez to spać (i my również)
regularnie już od 4 rano. Wcześniej nie było takich problemów. Karmię małego
wyłącznie piersią. Być może winna jest temu moja dieta: chleb, wędlina, woda
mineralna niegazowana, herbatniki, zupki jarzynowe, buraczki, marchew, mięso
duszone lub pieczone.Nie pomaga esputicon.Proszę o pomoc co robić.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zuzalus Re: bóle brzuszka 03.05.07, 10:36
      Jeśli nic nowego nie wprowadziłaś do swojej diety- żadnych nowości to pewnie
      nie dieta. Spróbuj mu masować brzuszek przed snem, może zmień esputicon na
      jakiś inny środek np. espumisan jest na wzdęcia i ułatwia oddawanie gazów.
      Powodzenia
      Ola
      • mama_amelii Re: bóle brzuszka 03.05.07, 10:50
        Ja stosowałam debridat i granulki kreon z przepisu lekarza.Niestety nie wiele pomagało,a byłam na ścisłej dieciesad(Po 2 m-cach przeszło jak ręką odjął.Jedynym ratunkiem była suszarka.Mała sie uspokajała.
        • elusia22 Re: bóle brzuszka 03.05.07, 11:14
          Witam,mój malutki od 3 tygodnia też mial problemy z gazami i nic nie pomagało.
          Próbowałam wszystkiego - esputikon,esumisan,infacol i nic nie pomagało,
          uspokajał się(na chwilkę)jedynie wtedy gdy się go rozbierało i przy kąpieli.
          Spał mi w dzień oprócz w wózku tylko na rękach, a w nocy ogólnie spał ale
          strasznie się męczył-płakał przez sen,pocił się itp..W końcu przestałam mu
          dawać jakiekolwiek krople bo i tak to nic nie pomagało.Lekarka powiedziała,że
          do 6 miesiąca może się tak męczyć i chyba miała rację,wczoraj mój malutki
          skończyl 6 miesięcy i o paru dni widzę poprawę- lepiej sypia w dzień(juz nie na
          rękach) i w nocy, i prawie nie męczy się przy oddawaniu gazów. Niestety taki
          urok, że dzieciątko sie męczy a my mu nie potrafimy pomóc.Ja (mam nadzieję) mam
          ten etap juz za sobą. Życze, żeby twój malutki też szybko dał sobie z tym
          radę.Pozdrawiam.
          • anianow76 Re: bóle brzuszka 04.05.07, 10:32
            Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Serdecznie wszystkie mamusie
            pozdrawiam.
            • emilia822 Re: bóle brzuszka 08.05.07, 14:13
              Moja Mała ma 3 miesiace i tez od jakis 3 tyg problem z brzuszkiem. Podaje jej
              plantex i espumisan ale jak ma atak. pierdzi po plantexie czesto tzn ze
              uwalnaiaja sie gazy. robie jej masaz brzuszka. dolegliwosci sa dalej ale o wiele
              slabsze.
        • bebe_76 Re: bóle brzuszka 09.05.07, 13:51
          Cześć,

jak podawałaś Kreon? Mojej Małej przypisano ostatnio kreon a ja nie wiem jak
          jej to podać. Te granulki nie rozpuszczają się w wodzie. Mała ma 5 m-cy i jest
          tylko na piersi.

BeBe.
    • hapkaj Re: bóle brzuszka 08.05.07, 14:18
      Czesc,

moze pomoze cieply woreczek z pestkami polozony na brzuch. Nasza mala to
      uspokajalo. A jak skonczyla 3miesiace- problem zniknal, chociaz sporadycznie cos
      jeszcze czasem ja zaboli. A z tego czasu pozostalo, ze na bol wszelaki - zeby -
      pomaga ow woreczek z pestkami. smile

pozdrawiam
    • oli77 Re: bóle brzuszka 08.05.07, 14:22
      Dorzucam jeszcze Gripe Water, nie wszystkim pomaga a mojemu synkowi pomagał
      bardzo. Ogrzewanie brzuszka suszarką i masaże, ale to juz chyba było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka