kini_franio 11.06.03, 10:23 Jak wygladaja dziaselka przy zabkowaniu? I co pojawia sie pierwsze? Słyszałam że najpierw sa białe plamki, a moze czerwone kreseczki? Tuz przed przebiciem sie zabka. Napiszcie coś prosze o tym Kini Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliza.i.laura Re: dziąsła przy zabkowaniu 11.06.03, 14:57 Dziąsła mogą być spuchnięte, czerwone. Potem zobaczysz jasną plamkę - to ząbek już się prawie przebił i zaczyna być go widać. U mojej małej ten etap jest długi, ale zwykle zaraz pojawia się błyszcząca biel ząbka Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
betima Re: dziąsła przy zabkowaniu 19.06.03, 23:55 Mój synek (7miesięcy) ma juz dwa zbki- pierwszy przebił się dwa tyg temu, drugi, dwa dni temu. Przy pierwszym ząbku, w miejscu gdzie wyrósł -na początku widziałam dwie malutkie dziurki (czerwone kropeczki) które po dwóch dnia połączyły się w tworząc czeroną kreseczkę(takie wgłębienie)no i po okołu czterech dniach palcem wyczułam już przebijający sie ząb. Z drugim zębem było podobie, lecz pojawiła się tylko kreseczka i poźniej ząbek. Oczywiście diąsełka sa przed tym wszystkim nabrzmiała i lekko czerwone. Powodzenia w obserwacji. Beti! Odpowiedz Link Zgłoś
ankagoz Re: dziąsła przy zabkowaniu 25.06.03, 09:59 1. są twarde 2. robią się napuchnięte, miękkie 3. potem czasem zbiera się pod skórą ropa 4.ząb Przy okazji objawy(każdy oddzielnie): 1. kaszel zalegający 2. gąrączka 3. chrypa 4. teraz mamy zaczerwienione oko - ciekawe może znowu objaw ząbkowania (mam cichą nadzieję) Odpowiedz Link Zgłoś