pata100 08.10.07, 16:27 Mam pytanko czy podawałyscie swoim pociechom jeśli tak tak to od kiedy i w jakich dawkach aaa i oczywiście w jaki sposób tz czy rozpuszczałyście w czymś? Dzięki Pata i Spółka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ik_ecc Re: oscillococcinum 08.10.07, 17:06 To jest homeopatyk, wiec nie mozesz dac zbyt duzej dawki. Dla dziecka wystarczy z 10-15 kuleczek (zakladam ze to te malenkie kuleczki, jesli pastylka to jedna pastylka ok), rozgniecione na lyzeczce. Nie rozpuszczaj w niczym, daj prosto do buzi, nie dotykaj palcami i podaj z daleka od jedzenia, zeby buzia nie miala w sobie zadnego innego smaku (woda jest ok). Czyli przynajmniej 20 minut po i 20 minut przed jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: oscillococcinum 08.10.07, 17:12 wiek dziecka nie ma znaczenia jesli podejrzewasz infekcję(jakąkolwiek wirusową, nie tylko grypę), podajesz np.1/3 fiolki 3 razy dziennie, możesz bezpośrednio do buzi, mozna też fiolkę rozpuścić w 1/4 szkl. wody i podać jako dawkę 1 łyczek. pzdr forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: oscillococcinum 08.10.07, 17:51 W pierwszy dzień zapowiadającej się infekcji podawałam po całej ampułce trzy razy dziennie. Kolejne 3 dni po jednej. Nie pamiętam dokładnie, ale córka nie miała chyba nawet roku. Dawek sobie oczywiście z kosmosu nie wzięłam, podała i je nasza pani doktor. Podawałam też córce(gdy miała ok 1,5 roku) hepar calcerum i pyrogenium-też homeopatia. Córka nigdy nie przyjmowała antybiotyku. Nigdy też dłużej niż 3 dni nie miała objawów(bo na objawach się zawsze kończyło) zaczynającej się infekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pata100 Re: oscillococcinum 08.10.07, 18:40 Dzięki za odpowiedź, moja córcia ma tylko katar i zastanawiam sie czy jej podać oscillococcinu właśnie, dostaje cebion i wapno oraz euphorbium do noska Odpowiedz Link Zgłoś
pata100 Re: oscillococcinum 08.10.07, 18:42 zapomniała dodać że ma 10 miesięcy jej siostra bliźniaczka narazie trzyma się twardo i nie smarcze( słyszałam że niektóre mamy podają oscillococcinum profilaktycznie raz w tygodniu) Pozdrawiam Patai spółka Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: oscillococcinum 08.10.07, 19:39 Ja własnie do takich mam się zaliczam, a raczej zaliczałam. W tej chwili zaczęłam podawać Rib. ze względu na to, że córka poszła do przedszkola a tam ryzyko zachorowania jest jednak większe. Ale jeszcze 1,5 mca temu tylko osscillococinum. Odpowiedz Link Zgłoś
pata100 corkaswejmamy oscillococcinum 09.10.07, 10:54 corkaswejmamy a w jakiej ilości podawałaś i od jakiego wieku twojej córeczki? Odpowiedz Link Zgłoś