Dodaj do ulubionych

Nie ma ADHD

04.01.08, 18:14
To tylko wymysł rodziców, którzy cały swój stres w pierwszym etapie życia
dziecka na to dziecko przeładowują. Niekoniecznie agresją fizyczną czy słowną.

ADHD to wymysł rodziców, którzy nie potrafią se ułożyć z malcem takim jak dziecko.
Obserwuj wątek
    • skunk Zdecydowanie 05.01.08, 14:10
      Zdecydowanie.

Konsekwencją rozwoju kariery tej "choroby" będzie uznanie, że dziecko z ADHD
      jest niepoczytalne i kiedy podrośnie i kogoś zarżnie nie trafi do zakładu
      karnego, tylko z powrotem do rodziców co by się podleczył.

Nie ma czegoś takiego jak ADHD. Jeśli ktoś nie potrafi powstrzymać nerwów na
      wodzy będzie go musiał powstrzymać ktoś inny, być może aparat państwa.
      • skaflok Re: Zdecydowanie 06.01.08, 00:10
        e tam . zaraz krzyk sie podniesie albo temat poleci ;p

kumpel w dawnej podstawowce swirowal strasznie, teraz pewnie by podpadal pod 100% ADHD. Pan od wuefu wzial go na strone i wytargal za PKSy i dal kopa w rzyć. ADHD przeszlo jak reka odjal smile a dzisiaj jest oaza spokoju i studiuje na SGH tongue_out wiec rodzice glowa do gory, zamiast psychologa wpierdol i dzieciak wyjdzie na ludzi smile
        • g00rek Re: Zdecydowanie 07.01.08, 10:29
          Panowie specjaliści, poczytajcie trochę zanim zaczniecie stawiać domorosłe,
          znachorskie diagnozy. To że każdą nadpobudliwość uznaje się za ADHD nie znaczy
          że ono nie istnieje. Istnieje jak najbardziej, także w wersji bez
          nadpobudliwości ruchowej - ADD, także u dorosłych - AADD. Jeśli ktoś chce poznać
          szczegóły to zapraszam do prywatnej rozmowy. Z chęcią podzielę się dolami i
          niedolami tej przypadłości. Krzywdzicie wiele osób pisząc sobie ot tak, bo wam
          się podoba. Bez podstaw, bez wiedzy.
      • titta Re: Zdecydowanie 07.01.08, 11:54
        Pewnie ze nie. Podobnie jak nie ma slepoty, jest tylko nieumiejetne wychowanie
        rodzicow, nie umiejacych przekonac upartego bachora aby odbieralo bodzce
        wzrokowe. Jak sie przyleje, albo zmobilizuje w inny sposob to zaraz zacznie
        widziec. Padaczki tez nie ma, to tylko dziecko sie czesie zeby wymusic uwage na
        mamusi. Zreszta z gruzlica i ospa jest podobnie.

A powaznie ADHD to zespol objawow wynikajacych z niedojrzalosci lub uszkodzenia
        ukladu nerwowego. W skrucie wlasnie na tym, ze dziecko nie umie "powstrzymac
        swoich nerwow". Nerwy rodzicow tylko moga zaostrzyc taka sytuacje. A wlasciwie
        porwadzone dzieci z ADHD nikogo nie zarzna i zwykle wyrastaja z tego.
        • randybvain Re: Zdecydowanie 14.01.08, 19:40
          Tylko dlaczego do lat dziewięćdziesiątych najbardziej skutecznym
          lekarstwem było lanie?
    • tejat Re: Nie ma ADHD 06.01.08, 08:23
      Drogi Bartku, ile dzieci wychowałeś, że tak doskonale wiesz jak to jest? Ja też
      niedużo, tylko dwoje, ale już mogłam sobie porównać jak mogą być różne dzieci
      wychowane w tym samym środowisku, tak samo chciane i kochane. Los sprawił, że
      moje drugie dziecko ma pewne problemy. Zmusił mnie do szczególnej pracy i nauki.
      Nauczył rozpoznawać pewne objawy i teraz zdarza mi się pomagać zagubionym i
      często winiącym siebie rodzicom. Nie dziwię się, że nie rozumiesz, mnie też to
      nie przyszło łatwo, ale dziwię się Twojej pewności siebie. Podejmij się
      wychowania dziecka z problemami, myślę ,że wtedy będziesz z większym dystansem
      patrzył na świat.
    • jjr44 Re: Nie ma ADHD 07.01.08, 00:12
      głupia prowokacja jak sądzę. jeśli nie to polecam fora ludzi którzy
      mają dzieci z adhd. jeśli jeszcze mało to mogę załatwić ci
      wolontriat: pomoc przy dziecku mającym adhd.
      Oczywiscie mówimy tu o prawdziwym adhd a nie takim papierowym dla
      usprawiedliwienia ludzi nie mających czasu na wychowanie dziecka.
      • titta Re: Nie ma ADHD 07.01.08, 11:56
        A najlepiej przy bliznaiakach, z ktorych jedno jest "noramalne", spokojne, a
        drugie ma ADHD.
    • beatkach Re: Nie ma ADHD 14.01.08, 16:43
      a co jeśli rodzice maja pięcioro dzieci i jakims dziwnym zrzadzeniem losu z
      czwórką także temperamentną radzą sobie doskonale a z tym jednymkiepsko?
      bład rodziców czy natura zrobiła psikusa i pdrzuciła im ADHD?

a tak swoja droga nie kazde dziecko, które się zle zachowuje ma ADHD .. może być
      poprostu.. uczulone, moze żle słyszeć, żle widzeć, może mieć zaburzenia
      integracji sensorycznej ... generalniemoze meić wiele trudnosci w borykaniu się
      z zyciem a neitylko ofermowatych rodziców.

a tak swoją drogą to gdzie rozdaja prawojazdy na rodzicielstwo?
      a moze chociaż mały kursik jak byc rodzicem ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka