aniusia-75 22.11.08, 09:02 Witam moja 4 letnia corka od tyg.ma katar teraz zaczyna jej sie robic zielony czytalam ze to moze byc cos bakteryjnego mam w domu Biseptol czy moge go podac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieland.com Re: Czy moge na zielnkowy katar podac Biseptol? 22.11.08, 09:46 chyba żartujesz twoje dziecko to królik dowiadczalny?Pierwsze słyszę by katar zwalczać ww podaj lepiej rutinacea w syropku,wapno,wietrz pomieszczenia,maść majerankowa i przede wszystkim odciągaj nos czy niech często smarka,do ego woda morska w csprayu ewentualnie posmaruj plecki i piersi[na noc]maścią rozgrzewającą Odpowiedz Link Zgłoś
aniusia-75 Re: Czy moge na zielnkowy katar podac Biseptol? 22.11.08, 09:57 Ja nie traktuje mojego dziecka ja krolika..co za stwierdzenie..wiem co robic przy katrze..pytalam tylko czy biseptol mozna podac jak katar sie zielony robi podkreslam zielony, a nie o to aby sobie jakes doswiadczenie robic..idiotyzm..i bede dyskutowc z osobami co mnie obrazaja...ps dziekuej za odowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Czy moge na zielnkowy katar podac Biseptol? 22.11.08, 10:38 zdecydowanie nie możesz! Odpowiedz Link Zgłoś
ola.bombola Re: Czy moge na zielnkowy katar podac Biseptol? 22.11.08, 11:48 Mojemu dziecku zawsze pod koniec robi się katar zielonkawy. Raz przerabiałam katar bakteryjny - jest zdecydowanie bardziej żółty ima nieprzyjemny zapach. Myślę zatem, ze twoja córka zdrowieje. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: nie mozesz 22.11.08, 13:21 Faktycznie swietny pomysl.. Biseptol na katar.. Odpowiedz Link Zgłoś
madziczek79 Re: nie mozesz 22.11.08, 22:43 a może do lekarza jak Cię to niepokoi.Biseptol jeszcze produkują?Już chyba nikt go nie przepisuje,a na własną rękę sama bym nie wzięła antybiotyku co dopiero podała dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: nie mozesz 23.11.08, 08:37 madziczek79 napisała: > Biseptol jeszcze produkują?Już > chyba nikt go nie przepisuje oczywiście, że produkują, a przepisywany jest bardzo często, zwłaszcza dzieciom- pod nazwą handlową Bactrim Odpowiedz Link Zgłoś
madziczek79 Re: nie mozesz 23.11.08, 11:16 Bactrim znam nie wiedziałam że to to samodzięki Odpowiedz Link Zgłoś
vinike Re: nie mozesz 25.11.08, 09:18 Bactrim , nie jest antybiotykiem, ale lekiem przeciwbakteryjnym!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: nie mozesz 25.11.08, 09:33 vinike napisała: > Bactrim , nie jest antybiotykiem, ale lekiem przeciwbakteryjnym!!!!! bactrim to chemioterapeutyk, działa jak antybiotyk (w końcu antybiotyk to lek przeciwbakteryjny, prawda?)- różni się głównie tym, że jest uzyskiwany w sposób czysto chemiczny, antybiotyki też są tak uzyskiwane, ale mają swoje odpowiedniki naturalne więc co tak naprawdę masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: zielony lub zolty katar to nadkazenie 23.11.08, 15:15 bakteryjne. wowczas mozna podac lek przeciwakteryjny. i to rutynowa praktyka.ale nie samemu! ludzie-do konsultacji z lekarzem. czesto przepisywany jest bactrim. to nie antybiotyk ale o dzialaniu przeciwbakteryjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: zielony lub zolty katar to nadkazenie 23.11.08, 15:42 Mój syn zawsze ma zielony nigdy nie brał na to antybiotyku...lub chemioterabełtyku wystaczy oczyszczanie nosa ewentualnie masć do nosa my mamy też steryd Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Czy moge na zielnkowy katar podac Biseptol? 24.11.08, 23:03 Od zalecania antybiotyku jest lekarz. Biseptolu bym na własną rekę nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Czy moge na zielnkowy katar podac Biseptol? 24.11.08, 23:31 u nas tez na ogol katar bywa i w fazie zielonej- ale mija bez lekow, a tym bardziej antybiotykow! Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka zielona faza kataru 25.11.08, 08:56 jest naturalną fazą rozwoju tej przypadłości- najpierw katar jest wodnisty, potem gęstnieje i zmienia kolor z białawego/szarawego na żółty lub zielony Odpowiedz Link Zgłoś