Dodaj do ulubionych

hemoroidy u 3-latka

14.12.08, 21:07
Jestem w szkou, że temat w ogóle dotyczy takich małych dzieci.
Moja córka ma hemoroida, to oczywiste, że okropnie ją boli, wieczorami i w nocy wyje z bólu. Dstałam od pediatry maść procto-hemolan. Poradźcie jak długo hemoroid może się wchłaniać, co jeszcze dać małej, żeby jej ulżyć? Chciałabym zrobić wszystko co się da, chirurg to naprawdę ostateczność.
Dziękuję za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • soilew Re: hemoroidy u 3-latka 14.12.08, 21:19
      Same hemoroidy nie znikna.Masc je tylko zmniejsza bo wysusza.Z tego co wiem sa trzy fazy:1.w srodku,2.wychodzi na zewnatrz i wchodzi po kilku godz,dniach,3.na zewnatrz.Nie uwazam zeby chirurg był potrzebny dziecku.Ja mam juz je 15 lat i zyje.Za kazdym razem jak wyjdzie dzieje sie to przy zaparciach lub przewianiu,posadz mała z pupa w korze debu wysuszy go i obkurczy.Tylko spytaj sie gdzies czy małym dzieciom mozna ja stosowac.Pozdrawiam
      • mj77 Re: hemoroidy u 3-latka 14.12.08, 22:02
        dzięki za podpowiedź. Rozumiem, że z tym się żyje, ja sama mam też żylaki odbytu, teraz w drugiej ciąży na szczęście nie są bolesne. Ale dziecko nie zrozumie (choć mu tłumaczę), żeby nie drapać, że za chwilę przestanie boleć itd.
        korę dębu mam, parzę i sadzam do miski. Może jeszcez zbyt szybko na poprawę, bo leczenie trwa dopiero dwa dni.
        • soilew Re: hemoroidy u 3-latka 14.12.08, 22:14
          A ja sie boje drugiej ciazy,bo pamietam jak czułam nie dziecko,które wychodzi tylko te hemoroidy, w moim przypadku nie boje sie rodzenia tylko tych hemoroidów.Trzymaj sie bedzie dobrzesmile
          • 5_monika Re: hemoroidy u 3-latka 15.12.08, 10:32
            idź do proktologa
            pediatra się na tym nie zna
    • jagabaga92 Re: hemoroidy u 3-latka 15.12.08, 14:58
      A ja wyleczyłam hemoroidy metodą BSM i od ponad roku, nieważne jak sprzyjające
      byłyby warunki ku ich tworzeniu, ja ich po prosty NIE MAM !!!! smile Wcześniej nie
      pomagały żadne czopki, mazidła, nasiadówki, probiotyki - owszem pomagały, ale
      było to bardzo krótkotrwałe i przerwy między zniknięciem jednego hemoroidu a
      pojawieniem sie następnego/ych trwały ok. 4 dni. Metodę BSM można stosować
      zarówno u dorosłych, jak i u dzieci. Wymaga systematyczności i czasu, ale
      naprawdę WARTO się poświęcić!!!
    • bj32 Re: hemoroidy u 3-latka 15.12.08, 15:59
      Forum: Zdrowie dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka