majka042004 21.01.09, 08:31 Od wczoraj podaje swojej córeczce, która ma 17 m-cy tran norweski Moller`s. Mała zaczęła chodzić do złobka. Czy ktoś równiez podaje go swoim maluchom ? Czy kogoś wspomógł ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pollla Re: tran 21.01.09, 08:59 Podaję synkowi - też chodzi do żłobka. Pediatra zaleciła. Nie wiem, czy pomaga. Choróbska łapiemy, ale nie jakoś strasznie często. Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 Re: tran 21.01.09, 09:16 daje ten sam tran od okolo 3 miesiecy. moj maly tez zlobkowy. niestety nie widze poprawy bo choruje nadal prawie non stop Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkowamama Re: tran 21.01.09, 09:27 Ja podaje synkowi juz rok z przerwa od czerwca do wrzesnia. Synus tez zlobkowicz, u nas pomogl naprawde tzn nie wiem czy dokladnie to zasluga tranu ale Maly nie choruje, ma czasem katar czy zaczyna kaszlec ale szybko przechodzi. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: tran 21.01.09, 14:06 Podaję od 3 miesięcy, nie choruje, ale też nie chorował... Karmię piersią. Tran na pewno ma różne cenne tłuszcze i one wpływają korzystnie na układ nerwowy. Jeśli dziecko choruje często to może spróbujcie czosnku? oczywiście odrobinkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaola a inne witaminy? 21.01.09, 20:09 dajecie przy tranie inne wit typu multicebion czy vibiwit? ja daję od 2msc moim maluchom Rocznej syrop-ten sam 3latkowi tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
majka042004 Re: a inne witaminy? 21.01.09, 20:35 Podaję tran od dwóch dni. Wcześniej podawałam małej cebionmulti.Jak widziałam, że jest coś nie tak ze zdrowiem to dawałam jej calcium syrop bananowy i jak były początki kaszlu to syrop prawoślazowy. Parę razy udało mi się uniknąć choroby. Ostatnio jak poszła do żłobka to zachorowała. Miała zmieniony głos i pierwszy raz prawdziwy katar (zółto-zielony). To jest dopiero masakra. Podawałam jej oczywiście z przepisu lekarza eurespal , ale to w ogóle jej nie pomogło i skończyło sie na antybiotyku. Pediatra mówiła, że ona jest jeszcze za mała żeby ryzykować lecząc ja lżejszymi specyfikami z uwagi na to, że u tak małych dzieci występują duszności krtaniowe. A że w porę zareagowałam to po 4 dniach było ok. Więc teraz ten tran. Zobaczymy jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś