micka72 20.02.09, 18:04 odebrałam dzis wyniki moczu córeczki i ma białko w moczu 1+ oraz liczne pasma śluzu. Co to moze oznaczać? Doktor dopiero w poniedziałek, niepokoje się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajmal Re: Białko w moczu u 3 latki 20.02.09, 19:14 U mnie to samo. Nefrolog powiedzała, żeby się nie matrwić i powtórzyć badanie moczu za jakiś niedługi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Białko w moczu u 3 latki 20.02.09, 19:35 Czy mala ostatnio nie miala goraczki? Jesli tylko wystapilo bialko i tylko jeden raz - przy okazji zbadaj znow. I nie przejmuj sie na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
micka72 Re: Białko w moczu u 3 latki 20.02.09, 19:41 Dziękuje za odp, rzeczywiscie się martwie. Malutka nie chce za bardzo siusiać, muszę ja długo prosić- wiec moze zapalenie pęcherza? Nie miała goraczki, ale rozwolnienie a i owszem. Nie chciała tez sie za bardzo umyć przed badaniem, wiec może lepiej powtórze badanie w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Białko w moczu u 3 latki 20.02.09, 19:44 Samo bialko nie wskazuje na zakazenie ukladu moczowego. Ale dla wlasnego spokoju powtorz badanie, nei zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tabazaa Re: Białko w moczu u 3 latki 20.02.09, 22:45 Przyczyną może być to co jej dajesz do jedzenia. Odstaw mięso na parę dni i sprawdz ponownie.Nie lecz jej na zapas jak nie wiesz o co chodzi, nie wyszukuj dziecku choroby. U osoby dorosłej przyczyną takich objawów była....kawa(białkomocz,wałeczki.Najczęstszą przyczyną chorób u ludzi jest to co jemy.Wystarczy zmienić i objawy ustepują. Odpowiedz Link Zgłoś