Dodaj do ulubionych

PLesniwaki

27.11.03, 04:32
Wlasnie niedawno oppporalam sie z plesniawkami w buzi u mojej 8 miesiecznej
corki...to byl koszmar 3 tygodnie walki w koncu przeszlo. Teraz natomiast
zauwazylam w okolicy odbytu i narzadow plciowych male czerwone
kropeczki..zadne kremy nie skutkuja. Czy ktos zna na to metodde? dziekuje
Obserwuj wątek
    • jell Re: PLesniwaki 27.11.03, 10:28
      O, a ja wciąż walczę z pleśniawkami u małej. Smarujemy Aphtinem, Nystatyna , na
      noc - gencjanka, co dzien witaminka C i jak dotąd - skutki mizerne. Rano jak
      widze pleśniawy nawet na ustach, to szlag mnie trafia. Zeby było śmieszniej,
      smaruję sobie sutki nystatyną, smoczki gotuję do przesady. A lekarz uznał, ze
      jeśli do środy jej nie przejdzie ( to będą 2,5tyg), zapisze jej antybiotyk.
      Może wspomożesz mnie jakimś innym sposobem na pleśniawki, bo mnie kończy się
      cierpliwość..?
      PS. Niestety,w sprawie Twojego problemu, nie umiem Ci pomóc. POzdrawiamy!
      • fizula Re: PLesniwaki 28.11.03, 01:48
        Prawie przez ponad 2 miesiące walczyłam z pleśniawkami u mojej córci przy
        pomocy leków (też mnóstwo ich przetestowałyśmy). Skutki były jedynie chwilowe i
        pleśniawki wracały znowu po dniu, dwóch, trzech. Dopiero, gdy posłuchałam rady
        znajomej mamy siedmiorga dzieci pozbyliśmy się tej zmory raz na zawsze. Otóż
        trzeba przecierać buzię dziecka świeżo zasiusianą pieluszką tetrową (często, ja
        to robiłam po każdym zasiusianiu). Po pleśniawkach wszelki ślad zaginął.
        Czego i Wam życzę. Pzdrowionko!
        Iza
        • anieze1 Re: PLesniwaki 28.11.03, 09:57
          Dziewczyny,
          post wyżej to święta prawda. Wszystkie starsze położne (mądre) radzą aby
          walczyć z pleśniawkami tylko za pomocą moczu dziecka (właściciela pleśniawek).
          Moja mama pracowała 30 lat w szpitalu Wolskim na Kasprzaka. Stamtąd właśnie
          usłyszałam tą rewelację. Chociaż w obliczu mody na medycenę naturalną leczenie
          moczem jest czymś całkowicie naturalnym. W dzieciństwie chorowałam - miałam
          gronkowca złocistego. Kto miał wie co przeżyłam. Wszystkie jęczmienie na oczach
          przykładałam wacikami umoczonymi w moczu. TYLKO TO POMAGAłO.
          Dziecku należy pędzlować jamę ustną wacikiem, patyczkiem do uszu - mocno
          nasączonym - jego własnym moczem. Ma najlepsze właściwości bakterjobójcze. Nie
          może zaszkodzić.Wszystkie aftiny, gencjany można odłożyc do szafki.
          Polecam i życzę sukcesów !!!!!
    • azyjewska Re: PLesniwaki 28.11.03, 10:03
      Czy te kropeczki to przypadkiem nie jest poczatek odparzeń. Ja w takich
      sytuacjach suszę Kubie pupę suszarką(ostożnie!!!pilnuj temperatury aby nie
      poparzyć małej) a jak skóra jest już wręcz przesuszona to smaruję Sudocremem
      (grubo aby mocz nie mógł podrażnić tego miejsca).Zawsze pomaga, tylko suszyć
      trzeba przy każdej zmianie pieluszki.W ten sposób pięknie wygoiłam mu ogromne
      odparzenia w pachwinach w ciągu 5 dni(a już miał małe ranki).
      Mam nadzieję że pomoże.

Powodzenia.

Agnieszka i Kuba(4miesiące).
    • magdzik221 Re: PLesniwaki 28.11.03, 10:10
      Jak mój mały miał 4 miesiące tez walczyliśmy z pleśniawkami. Smarowałam mu
      Aphtinem, fioletem na wodzie ( ale wszystko wkoło było fioletowe) ale
      najważniejsze podawałam mu codziennie LAKCID. To jest naturalna flora
      bakteryjna, której właśnie brakuje organizmowi i dlatego tworza sie pleśniawki.
      Po 2 tygodniach ani śladu i mam nadzieje, że juz tak pozostanie ale na wszelki
      wypadek Lakcid lezy w lodówce..jakby tak...
      Pozdrawiam
      Magda mama Marcysia
    • monika.zdz Re: PLesniwaki 28.11.03, 15:37
      Mój synek złapał na początku jesieni pleśniawki od młodszego kuzynka.Najpierw
      leczyliśmy to radą lekarza Nystatyną,Tantum Verde w atomiserze i sypaliśmy mu
      do buzi trilac.Po wyleczeniu i kolejnej wizycie u tych ludzi znowu dostał
      pleśniawek tym razem kupiłam Dentosept "A" ,ponieważ Nystatynę ,Kuba źle
      tolerował.Radziłam się lekarza ,ponieważ na Dentosept "A" (gęsta zawiesina)jest
      na alkoholu i było napisane,że jest to lek dla dzieci powyżej 6 r.ż.- lekarz
      stwierdził,że lepiej tym niż niczym i wystarczyło kilka pędzlowań aby
      pleśniawki znikły. Dodatkowo smarowanie tą zawiesiną przynosi natychmiastową
      ulgę bo pleśniawki są bolesne.
    • iwonaj33 Re: PLesniwaki 05.12.03, 15:45
      moja droga. ja jestem o 1 etap dalej niz ty. zaczerwienienie przy odbycie
      oznacza, ze zajęty grzybkiem jest juz cały przewód pokarmowy. u mojej córki
      pokzały się juz wyprzenia (zaczerwienienia, krostki, peknięciaskórki)pod
      paszkami , przy szyjce. nie wiem czy tak dalece idące zmiany mozna zlikwidować
      moczem? nasze leczenie ma trwać ok.3-6 tyg. dziecko dostaje Flumycon w
      syropie. polecam rowniez homeopatyczny, grzybobójczy lek Albicansan D5. bardzo
      dobry srodek, lecz na receptę. zyczę wytrwałosci, moje dziecko dostało
      alergiina tego okropnego grzybka, więc mam dodatkowy cyrk. pozdrawiam iwona
    • iwonaj33 Re: PLesniwaki 05.12.03, 17:45
      na pupcię kup Tormentiol masć. nie wyleczy grzybka, ale jako jedyna w naszym
      przypadku łagodzi podraznienia, dodatkowo mozesz stosować pimafucord, ale
      najlepiej zająć się problemem od srodka. pisz jakie masz efekty, bądź inne
      problemy, moze cos pomogę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka