wamama 09.12.04, 18:57 Mam pytanie ile czasu królik może leżeć w zamrażarce?? Właśnie kupiłam synkowi mięso z królika waży 2,5 kg muszę to zamrozić i nie wiem jak to podzielić.(2,5 kg dla maluszka to byłoby chyba na rok) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama007 Re: królik 09.12.04, 22:25 poporcjuj po pierwsze, pozamrazaj w foliowych woreczkach i jak bedziesz robila zupki malemu (chyba je zupki skoro taki maly? ) to jedna porcje bedziesz gotowala z warzywami, w mikser i gotowe mieso oddziela sie elegancko od kosci po ugotowaniu, na surowo daj sobie spokoj. chyba ze nafaszerowane chemia, wtedy kto wie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: królik 10.12.04, 08:39 Tak jak napisała poprzedniczka. Podziel na mniejsze porcje. Jedną porcję wyjmujesz, gotujesz i oddzielasz mięso od kości. Mielisz, robisz kulki na 1 porcję i zamrażamsz na tacy. My przynajmniej tak robiliśmy. Wygodnie i przyjemnie Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
jaworka Re: królik 10.12.04, 09:05 Witam! Kiedyś mama znajmon=mej kupiła mi dwa udka, dostałam już zamrożone. Z pomocą mojej mamy jakoś go porąbałyśmy Ostatnio dostałąm calego od znajomych ze wsi. Przeraziłam się jego ilością i trochę odłożyłam na obiad dla mnie i dla męża (Albert nam wybaczył). Podzieolny jest na małe procje. Ja przeważnie robię wiecej zupki i zamrażam w słoiczkach gotowe. Gorąco pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
wamama Re: królik 10.12.04, 10:05 dzięki za rady napewno skorzystam i jeszcze jedno czy wy dajeci swoim alergikom wywar z tegoż królika????? bo nam alergolożka zabroniła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaworka Re: królik 10.12.04, 10:16 Witam! oczywisci bez wywaru! osobno gotuje miseo i osobno warzywa. Goraco pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś