Dodaj do ulubionych

Rodzina problemy

27.12.24, 20:55
Pomoże mi ktoś .
Już od pół roku mieszkam z mężem .
Mój mąż nie lubi mojego młodszego brata, uważa że rodzice moi nie chcą się nim zajmować i jest to niechciane dziecko. Wkurza go jze jest tak wychowany. Moi rodzice przy każdej najbliższe okazji by go nam wepchneli
Jest sprawą że mama mi napisała że mam zostać z moim bratem (5lat) w sylwestra bo oni idą na imprezę. Oni mają po 47 i 57 lat. Ostatnio też byli na imprezie na Andrzejkim . Mój mąż uważa że jak ktoś ma małe dziecko powinien się nim zajmować , a nie chodzić po imprezkach . Ja jestem teraz na końcówce ciąży . Ja z chęcią mogę z nim zostać ale mój mąż nie chce , chciał iść do swoich rodziców na Sylwestra. Na to wygląda że sami osobno będziemy musieli spędzac sylwester . Mój tata często gada że jest za stary na wszystko , nie chce polepszyć bytu rodziny n, dlatego mój mąż uważa że jak ja będę miała dziecko to nie będą chcieli się nim zajmować. Oni nam karmią nasze króliki ale to jest robota i za to dostają 5 kaczek w zamian. Nie wiem co zrobić . Szkoda mi jest jak patrzę na mojego męża . Uważam że moi rodzice mogą nas wykorzystywać . Co sądzicie o tym
Obserwuj wątek
    • chocolate_dog123 Re: Rodzina problemy 27.12.24, 21:08
      W moim regionie rodzi się jedno dziecko na wieś rocznie. Znakomity przyrost. Że też pani zdecydowała się na dziecko. Kobiety nie chcą dzieci w dzisiejszych czasach.
      • kamilajazdz Re: Rodzina problemy 27.12.24, 21:09
        A ja chcę dziecko bo lubię dzieci :)
        • chocolate_dog123 Re: Rodzina problemy 27.12.24, 21:12
          Lubić na kilka godzin to co innego niż codzienna orka i tyraczka do końca życia.
          • amelia.majowa Re: Rodzina problemy 07.01.25, 10:52
            to że sie lubi to bardzo egoistyczne, dziecka nie ma się dla siebie, to dziecko może mieć kiedyś do rodziców żal o swój los, sposób wychowania, warunki życia itd..
            • chocolate_dog123 Re: Rodzina problemy 07.01.25, 11:44
              Jednakże większość ludzi ma dzieci chyba z egoistycznych pobudek. A to że wypełni im jakaś pustkę w życiu - bo sami mają problem z organizacją swojego wolnego czasu żeby się nie nudzić - albo wypełni im deficyty uwagi i miłości - której im brakuje ze strony partnera czy rodziców - albo też zajmie się nimi na starość/ poda szklankę wody - albo też w celu realizacji narcystycznych zapędów (jestem taka zajebi.sta to przedłuże swoje zaje.biste geny). Część to wpadki. Jakaś tam część to na pewno i z miłości.
            • chocolate_dog123 Re: Rodzina problemy 07.01.25, 11:46
              amelia.majowa napisała:

> to że sie lubi to bardzo egoistyczne, dziecka nie ma się dla siebie, to dziecko
              > może mieć kiedyś do rodziców żal o swój los, sposób wychowania, warunki życia
              > itd..

Gdyby ludzie dawniej tak myśleli o warunkach życia w jakich dziecko będzie dorastało to nas by już nie było jako narodu. Ciężkie średniowiecze, zabory, wojny. To nie są warunki za które dziecko podziękuję później.
    • 3-mamuska Re: Rodzina problemy 29.12.24, 22:48
      Odetnij pepowine i przestań sluchać mamusi i tatusia. Jestes mezatka i niemal matka , a zachowujesz sie jak mala dziewczynka.
      Napisz jej nie nie zostaniesz z bratem ,bo tez masz plany i idz z mezem do tescow.

Kaczki kroliki o matulu 🙈
      I zacznij sluchac ze zrozumiem co mowi maz . Bo za chwile bedziesz olakac ze maz ucika z domu ze rozwod wisi na wlosku to jest teraz twoj zyciowy partner. A dziecko rodzisz dla siebie i to ty sie nim zajmuj a nie liczysz na rodozcow.
      • kamilajazdz Re: Rodzina problemy 29.12.24, 23:03
        A jeśli napisałam że już zostanę , to lepeij to odkręcić ? Napisałam rodzicom że zostanę z moim bratem ale bez męża bo on nie chce zajmować się nim . Myślałam że może matka zobaczy że osobno będziemy spędzać sylwestra z mezem i ona jakoś zareaguje na to , że tak nie powinno być ale ona nic jeszcze chciała wepchnąć mojego brata do teściów , gdzie dla nich to obca osoba a oni są starsi
        • 3-mamuska Re: Rodzina problemy 29.12.24, 23:22
          Twoja matka to egoistka rozmnozyla sie a teraz oczekuje ze wszyscy beda jej "pomagac"
          Jeszcze gdyby sptala co maz na to i wycofala sie gdy uslyszala ze maz sie nie zgadza.
          Piszesz ze sorry zminily nam sie plany i nie moge zostac z x.
          Tylko nastaw sie na focha i sznataz emocjonalny .
          Nie postawiłas granic od razu gdy zamiszkałas z mezem.

Myślałam że może matka zobaczy że osobno będziemy spędzać sylwestra z mezem i ona jakoś zareaguje na to

Normalna matka by to dostrzegła ,ale twoja nie jest normlana.
          Przykre ze mysisz wybierac moedzy mezem a matka to toksyczne.
          Ale skoro storzylas rodzine z mezem to mamusia schodzi na dlaszy plan.
      • kamilajazdz Re: Rodzina problemy 29.12.24, 23:19
        On

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka