Dodaj do ulubionych

ząbkowanie?

21.12.04, 14:23
Moja 4-miesięczna Natalka od ok. 2 miesiąca bardzo się ślini, wkłada wszystko
do buzi, palce, a nawet całe rączki. Teraz od ok. tygodnia straciła apetyt,
bardzo mało je(je tylko nutramigen), jest marudna,więcej śpi, ma "mały"
katarek, stan skóry pogorszył się i zaciska dziąsła. Czy Wy też miałyście
takie objawy u swoich dzieci, jak długo tak może być. Marwię się czy coś
innego jej nie dolega.
Obserwuj wątek
    • eda72 Re: ząbkowanie? 21.12.04, 20:16
      To mogą być ząbki, nawet jeśli jeszcze ich nie widać. Podobno "kiełkują" w
      dziąsłach ok. trzech miesięcy. Moje dziecko ślini się już drugi miesiąc a ząbki
      dopiero teraz będą wychodzić. A z katarem to poszłabym do lekarza, bo przez
      katar właśnie Twoja Natalka może nie mieć apetytu (tak było z moim dzieckiem. a
      podejrzewałam, że to reakcja po deserze). A może nasiliła się jej alergia?
      Wtedy też dzieci kiepsko jedzą.
      • gaga122 Re: ząbkowanie? 21.12.04, 20:41
        Też myślę, że to ząbki, z katarkiem byłam już u lekarza, stosuję sterimar, a
        alergia lub AZS właśnie ostatnio bardzo jej się nasiliło, albo po deserze(1
        łyżeczce jabłuszka) albo po herbatce koperkowej albo dlatego że ząbkuje...?Ona
        jest(była bo drugi dzień stosuję elidel i jest poprawa) cała czerwona, jej
        skóra była tak jakby cała "zaogniona", nie wiem czy miałaś z takim czymś do
        czynienia?
        • eda72 Re: ząbkowanie? 21.12.04, 21:30
          Właściwie to nie wiem, jaki (i czy w ogóle) ząbkowanie ma wpływ na nasilenie
          alergii. U Twojego dziecka mógł spowodować to deser. Sama też niezbyt sobie
          radzę z odgadywaniem jakie objawy czego są konsekwencją, gdy widzę zmiany na
          skórze mojego dziecka. Ostatnio choróbsko jest nieco łagodniejsze (ładniejsza
          skóra), ale za to stopniowo zajęło nieco większe płaszczyzny (czy choroba
          postępuje?). Trudno powiedzieć, co to za "zaognienie" u Twojej Natalki. Czasem
          może być to reakcja na nową maść. Chyba nie za bardzo Ci pomogłam...
          Pozdrawiam
        • eda72 Re: ząbkowanie? 21.12.04, 21:35
          Jeszcze jedno - brak apetytu... chciałam, żeby to u mojego dziecka było
          spowodowane ząbkami, bo byłaby to jakaś sensowna przyczyna. Tymczasem "post"
          małego - ze zmiennym nasileniem lub wręcz zanikaniem - trwa już kilka tygodni.
          Żaden lekarz nie znalazł powodu, a ja myślę, że to sprawa alergii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka