jagodyipoziomki 30.09.05, 13:58 Wlasnie otrzymalismy wynik ecoli w kupce liczne + antybiogram, mialyscie jak leczylyscie, moze stad krostki na pupce i ciagle odparzenie + problemy z kupkami - biegunka .. Podpowiedzcie Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunia_f Re: Bakteria e.coli w kupce 30.09.05, 14:13 E. coli w kupie to norma, o ile jest to szczep niepatogenny. E. coli (paleczka okreznicy) stale wystepuje w przewodzie pokarmowym czlowieka. Jest symbiontem, uczestniczy w rozkladzie pokarmu i bierze udzial w syntezie witamin (B, K, C). Sa tez szczepy E. coli enteropatogenne, enteroinwazyjne, enterokrwotoczne, ale powinno byc to zaznaczone na wyniku. Jesli to jedna z tych "niedobrych" E. coli, to rzeczywiscie moze byc przyczyna biegunek, jako,ze bakterie te produkuja rozne toksyny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anita_bm Re: Bakteria e.coli w kupce 30.09.05, 17:14 Też mam podobne problemy a raczej moja 15-miesięczna Julka. Najpierw zaczyna się od namnożenia tych bakterii. Przez tą są luźne kupy, krostki i inne objawy, jak brak apetytu, ulewanie, wymioty. Z wiekiem te objawy są łagodniejsze. najgorzej było, gdy miała 7 miesięcy. Już dwa razy bakterie przedostały się do moczu. Znów jestem na etapie wyników. Zrobiłam posiew moczu - bakterii na razie nie ma. Muszę teraz zrobić posiew kupki. Mała od przeszło miesiąca nie je praktycznie nic oprócz mleka (śladowe ilości chlebka i szyneczki i trochę soczku)a i jego pije niewiele - ok.700ml dziennie. Jest to dla nas od 9 miesięcy problem. Nasza pani dr mówi, że z tego wyrośnie. Mam nadzieję..... Odpowiedz Link Zgłoś