luty71 01.10.06, 23:21 Dziewczyny, czy powracające plesniawki u 2 miesięczniaka mogą wskazywac na candide? Dodam, że dzieciatko bywa marudne, słychać jakby przelewania w brzuszku, śpi niespokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: pleśniawki 02.10.06, 11:19 Pleśniawki powoduje grzyb candida albicans - masz wiec odpowiedź. Jama ustna to pocżatek przewodu pokarmowego. Niestety lekarze leczą je tylko miejscowo - aftinem. A szkoda, bo problem jest "dalszy". Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: pleśniawki 02.10.06, 23:20 tak myslałam ale chciałam się upewnić, sprawa dotyczy córeczki mojej przyjaciółki, która ma nawracające pleśniawki i objawy jak pisałam dodatkowo rozdzierający płacz popołudniami - rodzice podejrzewają kolkę a ja podejrzewam candidę muszę im powiedzieć, żeby zbadali kał małej. Odpowiedz Link Zgłoś
hania1001 Re: pleśniawki 08.10.06, 21:34 czy to przelewanie w brzuszku to objaw candidy??? Mojemu synkowi jak go kołyszę też bulgocze w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: pleśniawki 10.10.06, 00:09 Myslę, że tu bardziej chodzi o przelewanie, kiedy dziecko jest w bezruchu takie przelewanie i bulgotanie "samoistne" Odpowiedz Link Zgłoś