Dodaj do ulubionych

Buzia jak tarka

IP: *.* 08.02.02, 12:36
Do tej pory nic nie wskazywało na to aby Marcinek (20 m-cy)był alergikiem, ale kilka dni temu buzia zrobiła się jak tarka drobne grudkowate ostre i suche krosteczki.Nie miał wprowadzonego nic nowego do jedzenia więc nie wiem co może być przyczyną ich wystąpienia.Prozsę o radę co to może być i jak z tym walczyć , czym smarować tę buźke bo zauważyłam że chyba zaczyna go troszkę swędzić. No i od czego to swiństwo może być/agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba Re: Buzia jak tarka IP: *.* 08.02.02, 21:24
      nie chce cie straszyc ale wyglada to z opisu na skaze bialkowa, weliminuj je z diety, a buzke oxycortem, albo do lekarza i niech przepisze jakas masc robiona mojemu zeszlo po 3 dniach, czy on to ma tylko na buzi, zwykle potem sa rece i kolana? i czy ma czerwone rumience?, aha na sucha skore swietne sa kapiele w Oilatum ( taka emulsja jest tez mydlo i zel cala seria do suchej, swedzacej skory w aptekach)pozdrawiam agata
    • Gość: madzia22 Re: Buzia jak tarka IP: *.* 08.02.02, 22:32
      Ja mam podobny problem. Adasiowi (13 m-cy) co jakiś czas robi się czerwona, odstająca plama na czole i jednym ramieniu oraz podobne drobne plamki na policzkach. Nie zauważyłam, żeby one były związane z podawaniem pokarmów mlecznych. Po pewnym czasie same znikają.Nie wiem co z tym zrobić.Chyba pójdę z nim do dermatologa, bo to dosyć dziwne i akurat teraz się pokazało.MAdzia
    • Gość: flaska Re: Buzia jak tarka IP: *.* 13.02.02, 12:28
      sprobój "lipobase",w aptece ,ok 5 zl .nawet jesli to alergia ,to nie zaszkodzi , a złagodzi obj.uważam, ze jest świetny(krem),na moje suche łokcie też.ewa
    • Gość: Joaska Re: Buzia jak tarka IP: *.* 22.02.02, 14:20
      no witam...a ja jestem mama 11 - sto miesiecznej Marysi...i takze zauwazyalm od pewnego czasu, ze malej pojawily sie na buzi pewne zmiany!!!Wyglada to jak podskorna kaszka...czasem intensywnie ja wysypuje..a czasem prawie nic nie widac!!!Dodam..ze jest to umiejscowione na policzkach!!!Chyba jej nic nie swedi.....bo by sie drapala..albo pocierala raczkami...ale to bardzo nieladnie wyglada!!!!Dodam jeszcze ze mala karmie cycem..jeszcze....wiec chyba skaza bialakowa odpada??!!!Pozdrawiam Joaska
      • Gość: madzia22 Re: Buzia jak tarka IP: *.* 22.02.02, 15:04
        niestety nie odpada...Madzia
        • Gość: Joaska Re: Buzia jak tarka IP: *.* 22.02.02, 17:32
          czyli to mmoze byc skaza???????Joaska:(
          • Gość: madzia22 Re: Buzia jak tarka IP: *.* 22.02.02, 17:58
            Może, ale nie musi.Madzia
    • Gość: alex-mama-Tili Re: Buzia jak tarka IP: *.* 03.03.02, 12:38
      Dieta eliminacyjna jest tu bardzo ważna, - jak już wspominałam w wielu poprzednich postach. Lekarze bardzo chętnie przepisują maście, najczściej sterydowe, bez większych wyjaśniej . Nie dajcie się zbywać! Jeśli podobne przypadki mają miejsce , nie czekajcie ! Skierowanie do alergologa, a przy dodatkowym kaszlu, - do alergologa - pulmunologa. I nie ma co zwlekać. Pozdrawiam Alex mama Tili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka