Dodaj do ulubionych

zaparcie a alergia

IP: *.* 08.03.02, 10:14
Czesc;do tej pory myslalam, ze objawem alergii jest biegunka, ale mam mocne podejrzenie, ze zaparcie mojej corki jest spowodowane alergia na soje!!uczulila sie na nia nagle i zaraz po wypiciu dostaje takiej drobnej zaczerwienionej wysypki (kaszka manna). daje soje tylko wieczorem, wiec nad ranem wysypka juz nie jest czerwona. a zaparcie trwa pomimo stosowania najrozniejszych metod.czy ktos sie spotkal z takim objawem alergii i co robil, aby pozbyc sie zaparcia. rzcz jasna jak wczoraj doszlam do wniosku, ze to soja jest winna odstawilam ja, ale jak dlugo teraz Ania bedzie dochodzila do siebie?? czy konieczny jest zyrtek, czy inny lek na alergie??ps. mam nadzieje, ze to juz bedzie nowy temat :)pozdr.epf
Obserwuj wątek
    • Gość: monika_n Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 10:52
      Hej!Z tą alergią to nic nie wiadomo: jak nie biegunka to zaparcia (tak źle a tak jeszcze gorzej)Na zaparcia dobrze jest podać trochę wody i coś bardziej drastycznego :-( włożyć naoliwkowany termometr do pupki dziecka, na głębokość 0,5 cm i trochę pokręcić - straszne, ale skuteczne. Pozdrawiam Monika
      • Gość: Kasjopeja Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 11:00
        tyle, ze Ani (21 miesiecy) nie pomagaja nawet czopki glicerynowe!!! w calosci!!nic ja nie rusza!!lista rzeczy, ktore obecnie stosuje jest strasznie dluga i juz dawno powinna u kazdego normalnego czleka wywolac biegunke. a ja nie rusza to zupelnie :(a ona juz 4 dzien - nic :(;wczesniej tez mialysmy ten sam klopot. wozimy sie juz od 3 tyg. z nim. lekarze nic nie daja, bo mala ma miekki brzuszek wiec nie ma potrzeby.epf
        • Gość: monika_n Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 11:16
          No to ja już nic innego nie wymyślę. Na mojego 3-miesięcznego synka to działa. A mi pomaga zawsze jabłko - można to też spróbować.Słyszałam od koleżanki, że jej roczne dziecko wypróżnia się raz na 5 dni, po prostu taki jego uroksmile))Monika
          • Gość: Kasjopeja Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 11:30
            a jakie jablko? bo ja juz slyszalam rozne opinie na ten temat. raz mowia ze tarte na miazge, innym razem, ze gryzione, lub starte, ale nie na miazge.dzieki za pomocepf
            • Gość: monika_n Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 16:29
              Niestety nie słyszałam tych teorii, stąd nie będę się wypowiadać.Monika
            • Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 16:53
              Mojej Ani w tym wieku pomagały suszone morele. Był też taki słoik Gerbera - przetarte suszone śliwki, ale zniknął juz dawno.Z suszonych moreli zrobiłam w pewnym momencie nagrodę za kupę zrobioną na nocnik, co rozwiązało i problem nocnika i problem zaparć za jednym zamachem.:hello: Agnieszka
              • Gość: Kasjopeja Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 17:00
                Agnieszko a dawalas do lapki suszona morele, czy robilas jakis przecier??
                • Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 17:14
                  Dawałam do łapy, tylko nie mogą być za suche. Zwróc uwagę kupując, żeby były miękkie i lepkie, przechowuj w puszce albo słoiku.Najpierw nagradzałam "sukcesy nocnikowe" czekoladkami, a potem wytłumaczyłam dziecku, że morele to takie inne czekoladki i o dziwo dała sobie wmówić. Zaparcia miała od urodzenia, a po morelach przeszły.
                  • Gość: Kasjopeja Re: zaparcie a alergia IP: *.* 08.03.02, 17:35
                    Dzieki Agnieszko;kupie i dam - zobaczymy jakie beda efekty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka