IP: *.* 06.08.02, 14:30
Jestem mamą 3 i pół letniej Oli. Jakieś dwa miesiące temu niewiadomo dlaczego zsypała ją pokrzywka na całym ciele, była odczulana na izbie przyjęć. Dostała leki i był kilka dni spokój. (dodam, że nigdy wcześniej nie miała żadnych obiawów alergii. niestety pare dni później znów wyskakiwały jej plamki, jak po poparzeniu pokrzywą, a to niby po orzeszkach, a to po czymś. teraz przez miesiąc brała Zyrtek, zobaczymy co będzie dalej. musimy zrobić jej testy.jeśli ktoś miał podobny problem, proszę o odzew. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bachotek Re: Pokrzywka IP: *.* 06.08.02, 16:24
      Dwa tygodnie temu mnie dopadła pokrzywka. Nie jestem alergikiem a wylądowałam zsypana i dusząca siew szpitalu. Na domiar złego jestem w 6 miesiącu ciązy i praktycznie nie mozna wtedy podawać leków. Prawdopodobnie uczuliły mnie jakieś chemiczne paskudztwa zawarte w morelach. Niestety nasi rolnicy nie przestrzegają zasad stosowania środków ochrony roślin. Być może podobnie było z Twoim dzieckiem. Ja zaczynam sie zastanawiać nad własnym warzywniaczkiem.Pozdrawkiam.
    • Gość: altro1 Re: Pokrzywka IP: *.* 06.08.02, 17:30
      Ja miałam podobny problem. Dwa razy wystąpiła u mmnie bardzo nasilona pokrzywka w odstępie kilku miesięcy. Miałam czerwone plamy niemal na całym ciele. Byłam wtedy w wieku 12 lat. Nie udało się ustalić z jakiego powodu miałam pokrzywkę. Nigdy więcej się to nie powtórzyło. Chyba był to tylko epizod, okres zwiększonej wrazliwości na coś co zazwyczaj nie wywoływało u mnie uczulenia. aga
    • Gość: Asia_G Re: Pokrzywka IP: *.* 06.08.02, 20:00
      Witaj :)))JA miałam pokrzywkę :((( borykałam się z NIĄ ponad rok, wyszystko zaczęło się od bąbelków, poźniej puchnięcie języka a najgorsze to duszności kiedy nie mogłam w nocy spać ...KOSZMAR !lekarz zalecił wapno z wit.c zastrzyki dożylne niestety zrobiło mi się słabo podczas ich podawania wiec zmienił mi na tabletki ( nie pamiętam nazwy ) ale ona wciąż była budziłam sie rano i już bąbelki na ciele -okropnie mnie to stresowało( co jeszcze ją nasilało) ... więc zmiana lekarza badania krew, mocz, kał i nic nie ma przyczyny , zmiana leku na Zyrtec ( kazał brać w dzień a ja ciągle czułam sie senna ) dieta nic praktycznie nie jadłam a Ona wciąz była :((((Pamietam dzień kiedy cała ( CAŁA ) byłam w bąblach ( nerwy!) Moga być rozne przyczyny pokrzywki: stres, alergia pokarmowa, a także ugryzienie przez jakiegoś pająka...PO jakims roku przeszło nie pojawiała sie juz codziennie...a obecnie 2 lata nic :)))Goraco pozdrawiam TwojA córeczke i zycze szybkiego uporania sie z ta wstretna pokrzywka Asia i Michałek ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka