jasieczek.z 03.03.07, 08:55 Dziewczyny czy odczulałyście swoje dziecko w Vega Medice rezonansem? Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii ? Czy to jest skuteczne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: odczulanie ???????? 03.03.07, 09:14 To ci u których u wszystkich wychodzi uczulenie na laktozę? Naprawdę zastanawiasz się nad potraktowaniem niemowlaka falami? Podziwiam. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
jasieczek.z Re: odczulanie ???????? 03.03.07, 09:36 Nie wiem czy u wszystkich wychodzi uczulenie na laktozę, poprostu zastanawiam się nad tą metodą, nie wiem co zrobić czy można ją stosować u 10 miesięcznego dziecka, czy nie szkodzi, czy pomaga, czy to poprostu bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitka610 Re: odczulanie ???????? 03.03.07, 10:37 A czy nie warto poczekać aż dzidzia podrośnie - może wyrośnie z uczulenia, ma dopiero 10 mies.? Odpowiedz Link Zgłoś
jasieczek.z Re: odczulanie ???????? 03.03.07, 10:55 Może warto ! Ale jak każda matka szukam i dlatego pytam. Być może właśnie wstrzymam się od tych " czarów nie czarów ". Myślałam że któraś z Was wie więcej na ten temat. Bardzo Wam dziękuję za rozsądne odpowiedzi i chyba raczej skorzystam z Waszych rad. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: odczulanie ???????? 03.03.07, 13:31 z doświadczenia osób (znanych mi osobiście), które korzystały z odczulania biorezonansem wynika, że JEŚLI pomaga, to tylko chwilowo tzn. uczulenie na dany alergen wraca i to często mocniejsze niż przed odczulaniem. Po za tym nie sądzę by odczulanie w ogóle pomogło w przypadku Twojego dziecka, bowiem rozumiem, że ma nietolerancję laktozy, a to nie jest alegia. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
jasieczek.z Re do chalsia 03.03.07, 13:40 Dokładnie chodzi mi o laktozę bo w poniedziałek mam właśnie ją odczulać ale po Waszych odpowiedziach to chyba zrezygnuję. Wielkie dzięki za oświecenie mnie w tej sprawie. Mam pytanie do Ciebie co robić przy nietolerancji laktozy gdzy prawie każde mleko ją zawiera. Co ja mam dawać dziecku. Dodam że ma jeszcze lamblię więc trochę może przez to ma tą nietolerancję. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Re do chalsia 03.03.07, 14:59 są preparaty mlekozastępcze nie zawierające laktozy: Nutramigen, Pregestimil. są też preparaty mlekozastępcze sojowe (te z założenia nie mają laktozy bo nie są robione z mleka): Humana SL, Bebilon sojowy, Prosobee Owszem, lamblia może być przyczyną. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Re do chalsia 05.03.07, 06:36 Nie może tylko na pewno. Jak wyleczysz lamblie i odczekasz 2-3 mc, aż jelitka się zregenrują to prawdopodobnie nietolerancja laktozy też zniknie. Jeśli już chcesz odczulać biorezonansem to lepiej zwalczyć dzięki niemu labmlie, czyli przyczynę, bo walka z samymi skutkami mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Re do chalsia 05.03.07, 10:14 Błagam, tylko nie to ) Chcesz mi powiedzieć, że biorezonans spowoduje, że organizm zacznie wytwarzać hormon, którego produkcja naturalnie zanika u większości ludzi? Ciekawe jeszcze jakie bzdury są w stanie wmówić człowiekowi.... Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Re do chalsia 05.03.07, 12:14 Następne CUDA NIEWIDY ,ze biorezonanz wypędzi lamblie. Bzdura. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Re do chalsia 06.03.07, 12:44 nowajulka napisała: > Jeśli już > chcesz odczulać biorezonansem to lepiej zwalczyć dzięki niemu labmlie, czyli > przyczynę, bo walka z samymi skutkami mija się z celem. Przy pomocy biorezonansu możesz sobie zwalczyć najwyżej nadmiar gotówki w portfelu i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś