paniluna 04.07.10, 21:19 Witam, mały ma 3 tygodnie i karmiony jest tylko piersią. Jednak jestem zmuszona wprowadzic wodę lub jakąś herbatkę. Pytanie moje brzmi : jaka woda? Przegotowana? Mineralna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: woda 04.07.10, 22:12 paniluna napisała: > Jednak jestem > zmuszona wprowadzić wodę lub jakąś herbatkę. A co Cię do tego zmusza? A jeśli chodzi o to jaka woda. Źródlana byłaby najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_26 Re: woda 04.07.10, 22:12 A dlaczego jesteś zmuszona dopajac dziecko? Generalnie dziecko karmione piersia nie potrzebuje nic innego, poniewaz mleko mamy zawiera wszystko co maluszek potrzebuje. Jezeli zaczniesz podawac wode lub herbatke butelka maluch moze przyzwyczic sie do butli i zrezygnuje z piersi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 zmuszona? 04.07.10, 22:41 paniluna napisała: > Witam, mały ma 3 tygodnie i karmiony jest tylko piersią. Jednak jestem > zmuszona wprowadzic wodę lub jakąś herbatkę. Pytanie moje brzmi : jaka woda? > Przegotowana? Mineralna? Chciałabym wiedzieć co znaczy ZMUSZONA w tej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: woda 04.07.10, 23:02 jeśli faktycznie jesteś zmuszona to woda tylko mineralna lub źródlana, niskozmineralizowana (poniżej 500 mg/l składników mineralnych), przegotowana i ostudzona, z butelki która po odkręceniu stała krócej niż 24 godz. nie dosładzaj Odpowiedz Link Zgłoś
paniluna Re: woda 04.07.10, 23:22 No może to trochę źle zabrzmiało. Chodzi mi o to, że nie zawsze jestem w stanie małego ze sobą zabrac (urzędy i wszelkiego rodzaju instytucje). Jest teraz gorącą i mimo że zostawiam go nakarmionego to mały marudzi i szybciutko się przebudza a co za tym idzie - płacze. Cycków w domu nie zostawię. Nie chciałabym podawac synkowi tej wody, jednak z drugiej strony może go to troszkę uspokoic. No chyba, że jestem w błędzie to mnie z niego wyprowadźcie. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: woda 05.07.10, 00:06 paniluna napisała: > No chyba, że jestem w błędzie to mnie z niego wyprowadźcie. Uważam, że jesteś w błędzie No chyba, że u Was jest rzeczywiście zakaz wstępu do urzędu z niemowlęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: woda 05.07.10, 00:10 Kup sobie najtańszy odciągacz do pokarmu- przecież aż tak często po tych urzędach nie biegasz chyba. Dopajanie wodą i innymi cudami (jak już musisz podać butlę) to nie jest najlepszy pomysł jak dziecko piersiowe. Ja mam taki- najprostszy, najtańszy, trochę mięśnie trzeba poćwiczyć ale w sam raz jak trzeba użyć od wielkiego święta. No i na prawdę dobrze odciąga pokarm jak dobrze przystawisz do brodawki. www.doz.pl/apteka/p5998-Lakta_odciagacz_pokarmu_1_szt Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_26 Re: woda 05.07.10, 00:12 Zalezy na jak dlugo musisz zostawiac synka w domu. Ja czasem zostawialam corke z babcia lub tatusiem jak jechalam na zakupy i obylo sie bez karmienia. Jak mala marudzila to ja przytulili lub wozili w wozku i czesto znow zasypiala. Nie zawsze płacz oznacza, ze dziecko jest glodne lub chce mu sie pic. Radze tez odciagnac pokarm i zamrozic, a jak dzidzia zglodnieje dostanie mamusine mleczko, ktore na pewno jest lepsze niz herbatka Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: woda 05.07.10, 09:18 ja karmiac piersia dopajalam zywcem przegotowanym Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka.de Re: woda 05.07.10, 09:30 woda zrodlana niskozmineralizowana lub kranowka ale przegotowana. Herbatke mozesz dac z kopru wloskiego, ale koniecznie taka zaparzana dla dzieci od 1. lub 2. tyg zycia, nie radzilabym podawac tych granulowanych, bo sa dosladzane. Jesli boisz sie, ze dziecko omuwi piersi bo z butelki mu szybciej lecialo to sie nie boj, dziecko nie naje sie woda ani herbatka, dla niego nie ma nic lepszego niz mamuni cycuszek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga_oli Re: woda 05.07.10, 14:35 Ja podaję wodę żródlaną "Mama i ja" przeznaczoną dla dzieci od pierwszych dni życia. Dostepna jest zazwyczaj w hipermarketach, ja akurat kupuję w Realu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1009 Re: woda 05.07.10, 16:14 Bardzo dobrze,że nie chcesz w te upały ciągać dzieciątka z sobą-bo wszelkie pomieszczenia klimatyzowane przy takich temperaturach na zewnątrz to murowane przeziębnie.Najlepsze woda to każda z atestem.Nie gotowac jej,bo wtedy uciekną wszelkie składniki mineralne tej wody..Ale najlepiej odciągnąć pokarm.Nie ma co oszukiwać brzuszka wodą a zamiast mleczkiem POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś