nika791 03.04.04, 11:44 Hej dziewczyny Jak robicie farsz do jajek wielkanocnych? Chciałabym zaskoczyć w tym roku rodzinę jakimiś ciekawymi farszami - a niech sobie nie myślą, że "ciężarówka" się do niczego nie nadaje)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakacpra1 Re: farsz do jajek 03.04.04, 14:39 Witaj ! Ja robię farsz pieczarkowy, bardzo smaczny i nieskomplikowany, a zatem : -Pieczarki starte na grubej tarce i przesmażone na masełku -troszkę majonezu -żółtko z jajka ugotowanego na twardo. -sól i pieprz Wszystko razem dokładnie wymieszać i nałożyć w połówki jajek ( białek, bo żółtka poszły do farszu; ale to chyba logiczne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikulka Re: farsz do jajek 04.04.04, 12:01 Ja robię podobny farsz. Jajka należy ugotować zostawiając w całości skorupki jaj tz.jajko po ugotowaniu przekroić ostrym nożem przez pół. Pieczarki i cebulkę podsmażyć na maśle i zmielić przez maszynkę razem z całymi jajkami, dadać następnie majonez i dużo zielonego koperku. Tak przygotowaną masę wkładać do skorupek jaj, na wierzch posypać tartą bułką i zasmażyć na maśle jajka w skorupkach. Ja przygotowuję te jajka zawsze w piątek i nic im się nie dzieje, można jeść na zimno i po podgrzaniu w mikrofalówce, należy przechowywac je w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś