Dodaj do ulubionych

mleko 2 na 3

04.02.11, 13:23
Witam mamy!
Mam pytanko: czy przy zmianie mleka 2 na 3 stosowałyście mieszanie? Np. jedna miarka mleka 3 i 5 miarek mleka 2? Czy od razu stosowałyście 3 bez żadnego stopniowania?

Używam Bebiko, ale chciałabym przejść na NAN. Co sądzicie w ogóle o NAN?

https://www.suwaczki.com/tickers/km5s9vvjv9jzyuoi.png
Obserwuj wątek
    • mojmikuniu Re: mleko 2 na 3 04.02.11, 13:42
      Od trzech dni jesteśmy na Nan3. Kiedy przechodziłam z 1 na 2 mieszałam kilka miarek starego i reszta nowego a tym razem po prostu podałam całą butelkę nowego mleka i synek bez problemu zakceptował nowe mleko. Pediatra mówi, że oba sposoby są dobre. Możesz podać od razu nowe mleko i jeśli zaobserwujesz, że coś jest nie tak to wprowadź stopniowo ale myślę, że nie będzie problemu i Twoje dziecko zasmakuje w nowym mleku od razu czego Wam życzęsmile
    • mojmikuniu Re: mleko 2 na 3 04.02.11, 13:44
      A co do Nan to my sobie chwalimy, synkowi smakuje od początku (od urodzenia na Nan) i nie mieliśmy żadnych problemów.
    • matysiaczek.0 Re: mleko 2 na 3 04.02.11, 13:55
      a na krowie nie lepiej przejść? dieta w tym wieku rozszerzona całkowicie, czyli wszystko co "do szczęścia" potrzebne dostaje w normalnym jedzeniu. Moja dwójka w tym wieku piła krowie pasteryzowane na noc i przed dzienną drzemką: tylko odrobine podgrzewałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka