Dodaj do ulubionych

Kiedy kleik, kaszka?

30.11.13, 21:53
Dziewczyny, mój synuś ma 4 miesiące. Jest co chwilę praktycznie głodny, po 30 minutach od nakarmienia płacze a wręcz wrzeszczy. Gdy wkładam mu palec do ust, wręcz go połyka i dalej wrzeszczy.Mam wrażenie, że mleko mu nie wystarcza, karmię go trochę piersią i mm ok 120ml a nawet 150ml i nadal jest glodny. Zasnanawiam się czy wprowadzić mu kleik lub kaszkę, aby był bardzoj najedzony. Również biorę pod uwagę fakt, czy mleko, ktore mu podaję ( Beblon z pronutrą) uczula go, ponieważ od kilka dni ma krostki na buzi. Wiem, że reakcją alergiczną mleka m na dzicko może być własnie głód dziecka, więc może to w mleku jest problem. Dokarmiam synka od 4 tygodni mm.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Kiedy kleik, kaszka? 30.11.13, 21:58
      ehhhhh

4 miesiace to za wczesnie, zeby dziecko klajstrowac kleikami i kaszkami.

napisze jeszcze raz - jezeli chcesz karmic piersia - wywal butelke i karm.

jezeli nie - przejdz na mm i tyle.

z Twojego opisu wynika, ze Twoje dziecko ma silna potrzebe ssania i silna potrzebe bliskosci. nos go duzo, karm piersia (badz podaj smoczek jak przejdziesz na mm)

poza tym 4 miesiac to skok rozwojowy i byc moze jeszcze kryzys laktacyjny. to tez wplywa na to, ze dziecko jest marudne.
      • ankamodr Re: Kiedy kleik, kaszka? 03.12.13, 17:19
        KARMIĘ SZTUCZNYM I PIERSIĄ, A MAŁY NIE ROBI KŁOPOTU I PIJE Z CYCA I BUTLIsmile)
        • murwa.kac ankamodr 04.12.13, 17:25

Nie pisz prosze calych zdan wielkimi literami, poniewaz oznacza to krzyk i jest sprzeczne z zasadami netykiety panujacymi na forum.
          klawisza caps lock (czy shift) uzywaj wylacznie do zaakcentowania wypowiedzi.
    • kasiamalpa Re: Kiedy kleik, kaszka? 30.11.13, 23:14
      ankamodr napisała:

> ę go trochę piersią i mm ok 120ml a nawet 150ml i nadal jest glodny. Zasnanawia
      > m się czy wprowadzić mu kleik lub kaszkę, aby był bardzoj najedzony.

po pozwoleniu pediatry wprowadziłam kleik ryżowy ,młody miał wtedy 8 tygodni,mój się darł z głodu ,co 1-1,5h.Pamietam jak myslalam wtedy,ze malutkie dziecko to tylko mycie butelek,mycie butelek,mycie butelek,,,,,
      zaczynalam od pół miarki do ok.2 miarek na 150gotowego mleka i od tamtej pory każda butla była z kleikiem.Przerwy karmieniowe wydłuzyły sie do 3-3.5 h,wiec drugie tyle.
      • szonik1 Re: Kiedy kleik, kaszka? 01.12.13, 10:08
        Najlepiej wcale.
        W tym wieku to tylko mleko - najlepiej z piersi, ewent. mm.
    • jugutka Re: Kiedy kleik, kaszka? 01.12.13, 10:57
      od 4 mc chyba juz kleik ryż można dodać do mleka..
      od początku karmiłam mm i wydaje mi sie że w tym czasie na noc dodawalam juz kleik ryżowy
      czy kaszke kukurydz.
    • elihor81 Re: Kiedy kleik, kaszka? 02.12.13, 20:13
      A nie myslalas o zmianie mleka? Kaszkę możesz podać, są po 4 miesiącu więc nie widzę problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka