Dodaj do ulubionych

Ile kaszki?

31.01.14, 15:51
Witam, proszę o pomoc. Mój synek ma 7 miesięcy, jest alergikiem. Zaczynamy powoli rozszerzać dietę. Przeszedł już brokuł, teraz kaszka kukurydziana. Brokuła daję takie dwie średniej wielkości mrożone różyczki, a kaszki jak na razie 3 łyżki stołowe. Po podanie kaszki albo brokuła Synek dostaje pierś. Jeśli bym chciała alby kaszka z brokułem były jednym posiłkiem to ile tego mam mu dać? 150 ml kaszki?
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Ile kaszki? 01.02.14, 17:35
      ale dlaczego ma byc jedynym?
      nawet przy rozszerzaniu diety piers jest na zadanie.
      dziecko nie tylko je z piersi, ale tez pije.
      • slomciaaa Re: Ile kaszki? 02.02.14, 10:23
        może źle się określiłam. chcę jedno karmienie piersią zastąpić takim daniem: kaszka + brokuł, ewentualnie inne warzywo lub owoc. Oczywiście pierś do popicia. To ile takiego jedzonka powinnam dawać?
      • slomciaaa Re: Ile kaszki? 02.02.14, 17:38
        murwa.kac napisała:

> ale dlaczego ma byc jedynym?
        > nawet przy rozszerzaniu diety piers jest na zadanie.
        > dziecko nie tylko je z piersi, ale tez pije.
        >

I nie prosiłąm o inną poradę, jak tylko ILE KASZKI MAM PODAC dziecku!
        • gruszkowa.mama Re: Ile kaszki? 21.02.14, 10:24
          podaj tyle, ile zje smile przecież więcej niż samo zechce nie wciśniesz uchem, a mniej niż chce to Ci będzie żal odmówic . Jak już nie będzie otwierac pyszczzka, to zakonczysz posiłek i tyle. Przygotuj sobie wiecej niz przypuszczasz, ze zje. A po posiłku żeby nie dawac piersi to u mnie pomagało szybkie wyjscie na spacer i zapominało dziecko.

A murwa zrozumiała "jedynyn" a Ty pisałaś "jednym" , a to przecież zasadniczo zmienia sens wypowiedzi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka