kcmc82 19.09.14, 13:06 Co moge podac 7 miesiecznemu dziecku na kolacje zamiast kaszki badz mleka mojego? Czy moge juz sprobowac zwykly jogurt naturalny, czy jeszcze za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edw-ina Re: Kolacja 19.09.14, 13:25 Moja córka jadła jogurty od 5 mż, więc jak dla mnie możesz. Ale zagęściłabym go czymś. Swego czasu mój niejadek całkiem chętnie zjadał na kolację banana z białym serem. Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: Kolacja 19.09.14, 15:18 Jogurt z owocami, owsiankę na wodzie z owocami, jajecznicę, kanapki z pastami różnymi, placki bananowe, naleśniki.... Odpowiedz Link Zgłoś
kcmc82 Re: Kolacja 19.09.14, 17:11 Jajecznice? Na prawde? Czytalam o zoltku, ale juz taka normalna? Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: Kolacja 19.09.14, 18:42 Moja córka ma 8 miesięcy, ale to samo jadła mając 7: Ja na kolację daję (dziecko ma 8 miesięcy): - chleb wieloziarnisty z masłem orzechowym - jajko gotowane na twardo (całe) - chleb z pastą z jajka - serek wiejski z masłem orzechowym, albo bananem - placki z jajka i banana - placki z serka wiejskiego i jajka tyle pamiętam. Jajecznicę taką smażoną na maśle dostała w wieku 6.5 miesięcy. Teraz jej robię jajecznicę z cebulą i pomidorem. Córka prawie od samego początku je to co my, na początku miksowałam, teraz rozdrabniam widelcem większe kawałki na mniejsze, mięso kroję w drobniutkie kawałki. Rzeczy, jak chleb, banan, itp. dostaje do ręki. Daję jej też niesłodzone naturalne jogurty (najlepsze greckie, bo mają dużą zawartość tłuszczu i białka) z masłem orzechowym albo świeżymi owocami. Odpowiedz Link Zgłoś