madzia8 21.09.04, 13:34 Witam Mamy! Chciałam się zapytać czy ktoś wie czy rocznemu dziecku można podawać dżem lub konfitury i miód? Mała nie bardzo chce jeść owoce i deserki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.julki Re: Miód i dżem 22.09.04, 22:41 Mam dokładnie ten sam problem. Czytałam, że tak małe dziecie nie powinny jeść miodu, ale czy cukier jest zdrowszy, a co do niego to nie ma przeciwwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
monikasj Re: Miód i dżem 23.09.04, 11:55 Witam, moj synek w niedzielę skończył roczek :o), dostaje mleko "Nestle Junior z miodem" (dla dzieci od 1 roku) więc chyba mozna podawac miód. Czasem daje mu na chlebek troszkę (oczywiście naturalny). Dżem również uwielbia z chlebkiem (jadł taki "od babci"). pozdrawiam mama Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Miód i dżem 23.09.04, 14:37 Miód jest dosc silnym alergenem, stad zalecana ostroznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
olka_sos Re: Miód i dżem 24.09.04, 09:57 Moje dziecko dopiero co skończyło roczek i dżem już jadło. Oczywiście nie należy przesadzać z ilością tzn. nie należy tego traktować jak deserku ze słoiczka, ale np. do kanapki, czy do serka naturalnego. Ja mam to szczęście że dżemy mam domowej roboty od mojej mamy, więć wiem co się w nich znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia8 Re: Miód i dżem 24.09.04, 11:59 Bardzo dziękuję za odpowiedzi.Co do miodu to słyszałam że jest alergenem i trzeba uważać, ale może spróbować warto. Moja mała skończyła rok i waży aż 7800 gram, wielkolud jest na diecie bezglutenowej, ale tak naprawde je dużo, tylko że nie udziedzi na pupie ani sekundy, co zje to zaraz spala A dżemik jest raczej kaloryczny i może jej zasmakuje. Oczywiście spróbuję od takiego domowego Odpowiedz Link Zgłoś