gioja 27.11.05, 21:17 Witam. Kochane, jak powinny wyglądać kluski do maku na Wigilię? Wstążki, coś na kształt łazanek, czy jeszcze inaczej? Może któraś z Was się orientuje - napiszcie. gioja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: KLUSKI Z MAKIEM - pomóżcie 27.11.05, 21:30 W sensie makaron?? Nie wiem, ja zawsze robię "zacierki" (ugotowany ziemniak, jajko i mąka - zagnieść i zrobić kluseczki). Ale tak na chłopski rozum to najlepiej chyba jakieś owalne kształtu - drobne świderki, ew. rurki. Co kraj to obyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_79 Re: KLUSKI Z MAKIEM - pomóżcie 28.11.05, 00:02 U nas w domu od lat: albo mama sama robi domowy makaron, albo kupujemy takie grubaśne nitki. Odpowiedz Link Zgłoś
emango Re: KLUSKI Z MAKIEM - pomóżcie 28.11.05, 10:30 A ja robię ze wstążek (nie kokardek). Takie gniazda wstążek Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: KLUSKI Z MAKIEM - pomóżcie 28.11.05, 11:38 ja robie tzw. "kopytka" i mieszam juz z makiem z puszki (z bakaliami) jest pyszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: KLUSKI Z MAKIEM - pomóżcie 28.11.05, 11:42 u mnie od zawsze kluski z makiem były z makaronem typu wstążki kidyś robiony własnoręcznie przez babcię lub mamę teraz kupowany pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś