anita334 07.03.06, 09:17 Odwieczny problem-teściowa! Nie potrafię jej przetłumaczyć, żeby nie maczała moim bliźniaczkom smoczka w cukrze za każdym razem jak tylko zapłaczą...Jak myślicie czy to może zaszkodzić dzieciom w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olkaaaa Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 09:23 bez przesady ja mojemu synkowi czasami słodze marchewke jak sie krzywi i nie chce jej jesc Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 09:24 jakbym to zobaczyla to bym tesciowej lapy obciela, te glupie pomysly- cukier oprocz wartosci smakowych nie ma zadnych wartosci odzywczych, psuja sie od niego przyszle zeby, boli brzuszek zakloca jedzenie innych pokarmnow, jak dziecko bedzie mialo roczek to sie bedzi opychalo slodyczami bo wtedy go juz nie oduczysz. powiedz babci ze jak placze to i w wodce mozna pomoczyc to sie dziecko zamknie. dlaczego babki nie rozumieja ze dziecko jak placze wystarczy przytulic. buuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
anita334 Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 09:29 Właśnie -najgorsze jest to ,iż od kiedy teściwa zaczęła uprawiać ten "proceder"dzieci nie chcą jeść deserków {które wcześniej jadły bezproblemowo} bez dodatku cukru.Wprawdzie utuczenie im nie grozi{wcześniaczki- bliźnięta}ale obawiam sie ,że wieczorne marudzenia mogą być spowodowane właśnie tym nieszczęsnym cukrem... Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 09:31 musisz kategorycznie im tego zabronic jasno i rzeczowo, moja babcia tez ma takie pomysly ale jej tego zabronilam, babcia (90lat) nie moze pojac dlaczego ja tak znecam sie nad tym dzieckiem i klade je na brzuszek przeciez to musi tak bolec, a to trzeba zawinac mocno w bet i niech sobie lezy Odpowiedz Link Zgłoś
anita334 Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 09:35 Oświeciło mnie ,chyba schowam cukiericę i będę jej wmawiać, ze cukier się skończył...Dzięki - ade 1.Pozdrawiam,Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 10:00 no znajac mozliwosci babci to poleci i kupi cukier nowy. kurcze czy my tez kiedys takie bedziemy ze nie posluchamy naszych dzieci w sprawie wychowywania wnukow. to jest odwieczny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 10:22 No chyba bym zamordowała Powiedz że będzie płaciła za dentyste Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 08.03.06, 07:29 anita334 napisała: > Oświeciło mnie ,chyba schowam cukiericę i będę jej wmawiać, ze cukier się > skończył...Dzięki - ade 1.Pozdrawiam,Ania poleci i kupi. na dodatek bedziesz zla gospodynia domowa, ktora nie wie czego w do mu nie ma. po co te podchody? nie umiesz zalatwic sprawy po ludzku? rozmowa? boisz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 10:28 Przywalić teściowej z półobrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
karynk cukier w kostkach 07.03.06, 10:32 Zastosuj może tę wersję -cukier w kostkach, zamiast chować cukiernicę. Może babci nie będzie się chciało kruszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
anita334 Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 11:33 Hmm, cukier w kostkach pomysł dobry ale teściowa chyba dałaby radę...niestety.Dobra z niej kobita,ale o zgrozo- odkryła nową pasję, w celu uspokojenia małej z całej siły potrząsa grzechotka.Normalnie zgłupieć można...teściowa lekko niedosłyszy, wiec jej to nie razi.Moje odczucia to już inna sprawa...Zresztą dzieciak też mine ma lekko zdziwioną {conajmniej} Dobra ,nie przynudzam wiecej, chandre mam dzisiaj czy cuś?? Odpowiedz Link Zgłoś
aaniac Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 17:21 cukier dla 6 miesięczniaków? Dobre, dobre. Ale wiecie nasi znajomi swojej ukochanej córeczce(chowanej na butli i ciągłej zmianie mleka), kiedy miała 4 miesiące dawali takie rarytaski jak delicje pomarańczowe w czekoladzie! Jak to zobaczyłam to zdębiałam!Dobrze,że Twoja Mamuśka na taki pomysł jeszce nie wpadła! Odpowiedz Link Zgłoś
ggosia1 Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 17:31 niestety, wiele gotowych deserków np hipp ma. zabki, złe przyzwyczajenia- długo by wymieniac... Odpowiedz Link Zgłoś
igulinda Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 07.03.06, 18:16 niektóre soczki czy deserki sa slodzone zwyklym cukrem, wiec cukier jako taki jest stosowany w zywieniu niemowlat...ale cukier podawany na smoczku? raczej nie polecam, latwo o prochnice i uzaleznienie Odpowiedz Link Zgłoś
prosta.krosta Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 08.03.06, 02:51 igulinda napisała: > nie polecam, latwo o prochnice i uzaleznienie Uzależnienie ? Od cukru ?! A co to za banialuki ? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 08.03.06, 07:28 prosta.krosta napisała: > igulinda napisała: > > > nie polecam, latwo o prochnice i uzaleznienie > > Uzależnienie ? Od cukru ?! A co to za banialuki ? > nie wiesz, ze niemowle powinno jest tylko to co niedobre, nieslodkie i bez smaku? na razie nie podaje cukru, ale wkrotce zamierzam dziecku zrobic budyn i raczej bez tego produktu sie nie obejdzie. wszystko jest dla ludzi i nie ma sensu z dziecka robic kosmity, ktory zjada tylko to co naukowcy w laboratoriach uznaja za dobre. tak sie nie da zyc... ile z was w ogole nie uzywa cukru? nie slodzicie,kawy, herbaty? nie dodajecie cukru do ciast, budyniu.... a moze nigdy ciastek nie wcinacie? najlepiej zachowac umiar. ciekawe ile z was podaje kaszki lub deserki inawet nie wie, ze tam jest cukier... a moze herbatki hippa? tam tez jest to cudo i w prawie wszystkim co kupujecie w sklepach dla dzieciakow. na smoczku do possania w zyciu bym nie dala...cukier wcinac na sucho? o ludzie... to chore. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_ziel Re: czy wolno podawać cukier 6 miesięczniakom? 08.03.06, 07:43 Ja nie jem w ogóle cukru.Tylko raz na jakiś czas, gdy jestem w gościach i nie wypada odmówić. Nie słodze nic!Jestem na diecie Montignaca. Wszystko kupuje w sklepach ekologicznych i dziecku też nie zamierzam nic slodzić, tym bardziej, że cukier jest zupełnie bezwartościowy Odpowiedz Link Zgłoś
faq do oli_ziel 08.03.06, 10:12 Wszystko kupuje w > sklepach ekologicznych nie wiem czy czytalas artykul w Polityce o 'zdrowej zywnosci'. Jesli nie, to na prawde polecam. Polityka z 25 lutego. Wniosek jeden - to, ze cos sprzedawane jest w sklepie pod szyldem ekologiczne wcale takie byc nie musi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś