mika77ka 30.08.06, 19:36 Pomóżcie. Moje dzieciątko za kilka dni skończy 4 m-ce. Jutro chcę dać mu soczek jabłkowy, ale nie wiem ile ml. Napiszcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebro Re: Chcę dać soczek..... 30.08.06, 19:40 na początek daj łyżeczkę soczku, odczekaj parę dni(aby zobaczyć reakcję organizmu), jeśli będzie ok., możesz zwiększać ilość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idachoj Re: Chcę dać soczek..... 30.08.06, 20:53 I rozcieńcz go wodą,sam jest za mocny dla takiego malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
bartusia06 Re: Chcę dać soczek..... 30.08.06, 21:22 mi wczoraj pediatra powiedziala zebym soczek rozcieńczyla w proporcji : 2 lyzki soku na dwie wody i jeden dzien przerwy i znowu. jesli bedzie ok to poznioej mazna podac starte jabłko (ze słoiczeka albo pieczone) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: Chcę dać soczek..... 30.08.06, 21:36 dajże mu się napic soku, bez przesady ja się nie bawiłam w żadne "2 łyżeczki i odczekać pare dni" Na poczatku i tak będzie plucie więc specjalnie sie nie ochla. Jesli chcesz obserwowac dziecko po soku to sobie obserwuj, ale jabłko raczej nie uczula, chyba że jest pryskane. Ja na poczatku ugotowałam jabłko w niewielkiej ilości wody i z tego zrobiłam sok. Taki przegotowany jest bezpieczniejszy na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś