Dodaj do ulubionych

Schemat żywienia dwulatka

IP: *.* 21.09.01, 20:32
Błagam pomóżcie, potrzebny schemat żywienia dla dwulatka, ktory uwielbia jajka, angielkę z masłem a mięso je od święta. Niedawno nabawił sie zajadów. Polećcie także mleko, słyszałam, że Nestle Junior jest pioruńsko słodkie.Do tej pory pił Bebilon Pepti(alergik), ale uczulenie ustapiło, myślę wiec o mleku modyfikowanym, nie wiem jakim.A może wystarczy kaszka mleczna Nestle lub BoboVity???Ile posiłków mlecznych powinien jeść, no i jak pozbyć się zajadów? Żadne znane mi sposoby nie skutkują.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Schemat żywienia dwulatka IP: *.* 26.09.01, 18:12
      Czesc Agato. Niestety pewno Ci nie pomoge ale powiem ze mam podobne problemy z moim niejadkiem dwulatkiem. Sposobem na Krzysia jest czeste podtykanie mu czegos zdrowego, a to jablko a to kolba ugotowanej kukurydzy, czasami paluszki (choc to danie jest zarezerwowane na spacery- siedzi bardzo grzecznie we wozku), Krzys lubi takze chrupki kukurydziane, ptysie ( takie kuleczki do zupy), czasami wcina marchewke.Natomiast obiady to zlo konieczne, owszem czasami razem z nami zje zupe lub cos z 2 dania.Co do mleczka to Krzys w dzien nie je ani jogurtow, serkow danomkow- po prostu jak widzi cos bialego to odrazu zaciska usta- taki jego urok. Dlatego probuje mu podawac mleko na wieczor tzn. jakies 180-210 ml i rano to samo ale bardzo zadko Krzys wypija obie dawki.A mleczko to Bebiko 3 Wieloowocowe- lubi i dobrze!Jeszcze jedno mi sie przypomnialo- Krzys bardzo lubi w dzien jesc ser zolty- daje mu plasterek do lapki i on sobie skubie ten serek- myszka jednasmileTo juz chyba tyle- pozdrawiam !!:hap: Aga i Krzys :hap:
    • Gość: guest Re: Schemat żywienia dwulatka IP: *.* 03.10.01, 11:04
      Moja Majka ma wprawdzie dopiero 1,5 roku i jest wszystkojadkiem, ale jedno mogę powiedzieć Ci napewno - podaję jej Nestle Junior Bifidus i to mleko nie jest słodsze od znanego nam "dorosłym" mleka krowiego. Jeśli chodzi o inne mleka Nestle - z miodem i wanilią - faktycznie b. słodkie, to samo Bebiko wieloowocowe, innych nie próbowałyśmy.Jeśli chodzi o zajady, to mój wszystkojadek też się ich dorobił. Pani doktor powiedziała, że od wkładania wszystkiego do buzi i zaleciła Pimafucort. Po jakichś 3 dniach zajady ustąpiły i do dziś dnia mamy spokój. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka