Dodaj do ulubionych

3 - 4 miesiące

IP: *.* 21.01.02, 19:21
dziewczęta czu wasze 3 - 4 miesięczne dzieciaczki też są tylko na piersi ? Kiedy planujecie wprowadzać coś innego? Czy przepajacie swoje maleństwa ? Bo mó Krzychu jje tylko mleczko mamusi , pić nie chce a ja zastanawiam się kiedy i od czego zacząć. Jak wogóle wprowadzać coś nowego ... planuję zrobić to za jakieś 2 miesiące a Wy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasiulka Re: 3 - 4 miesiące IP: *.* 22.01.02, 23:37
      Pierś to dla dziecka jadłodajnia i pijalnia, nie martw się więc. Ja wprowadzałam zupki i owocki tak już na serio w 6 miesiącu. Twój lekarz na wizycie kontrolnej na pewno to poruszy. PozdrawiamKruszynka
      • Gość: AnnLu Re: 3 - 4 miesiące IP: *.* 25.01.02, 19:29
        Mój maly kończy właśnie 4 mies. a od dwóch tygodni zaczęłam mu dawać soczki.Dziewczyny ile to problemu!!! Ani łyżeczką ani butelką ani kubeczkiem nie umiał pić!!! Ale dzisiaj właśnie zauważyłam u niego malutki postęp-wypił 60 ml na przemian łyżeczką i kubeczkiem.Moja pani doktor stwierdziła że moda modą (czyli cyc do 6 mies.) a ona radzi mi zacząć już uczyć małego jeść (wracam do pracy za 2 mies.)Podobno potem dużo trudniej nauczyć dziecko jeść...(powiedziała mi to z własnego doświadczenia).Za parę dni dam mu przecierki a za jakieś dwa tygodnie spróbuję z kleikami. Jak na razie mały dobrze to znosi.Też miałam zamiar karmić piersią aż do 6 mies. ale przemyślawszy sprawę posłuchałam doktorki.Przeważyło to że jak wrócę do pracy mały musi już umieć jeść.Pozdrawiam Anka i Patryk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka