Dodaj do ulubionych

Bobovita vs Gerber

IP: *.* 08.07.02, 21:57
mam do was pytanie które wyroby są lepsze, zdrowsze... jakich wy używacie i dlaczego ?ja wybrałam Gerber ponieważ byłam w zakładach Gerbera na praktyce, widziałam w jakich warunkach odbywa sie produkcja wyrobów, mam też dostęp do hurtowni Gerbera gdzie mogę kupić taniej niż w sklepie. Czytając forum widzę że wiele mam używa Bobovit"y.Więc teraz sama nie wiem co kupować dla mojego maluszka.pozdrawiam Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 08.07.02, 22:25
      WitajNie mam pojecia ktore sa lepsze i zdrowsze?Moj synek je bobovite poniewaz jest uczulony na make ryzowaktora jest w skladzie wszystkich wyrobow Gerbera (chyba wszystkich).W bobowicie jest wiele wyrobow bez ryzusmilepozdrawiam Zelcia
    • Gość: Kaya Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 09.07.02, 06:40
      Witaj Asiu :)Początkowo kupowałam dla synka zarówno Gerbera wyroby jak i BoboVity. Z czasem jednaak przekonałaam się mając na bieżąco porównanie, że wyroby Gerbera są dużo rzadsze, zupki są dużo mniej smaczne oraz nie mają tak dużych opakowań jak BoboVita (a moje dziecko to żarłok nie z tej ziemi :lol: ). Po roku używania produktów dla niemowląt doszłam do tego, że kupuję wyłącznie BoboVitę i nawet kiedy bardzo potrzebuję i jest tylko Gerber, wolę przespacerować się do innego sklepu.pozdrawiam kaya
      • Gość: Kaya Re: Bobovita vs Gerber acha i coś jeszcze! IP: *.* 09.07.02, 06:43
        Słoiczki BobiVity są zamykane i zgrzewane folią, tak, że mam pewność, że ja pierwsza je otwieram, a Gerber tego nie ma. Wiem, że są te wieczkaa, które mają być wklęsłe, ale jakoś mimo wszystko ...kaya
    • Gość: Carmela HIPP IP: *.* 09.07.02, 07:12
      a ja ani to ani to, muj synek upodobal sobie zupki, deserki i kaszki HIPP, wiem wiem sa drogie ale muj synek mial taki sobie apetyt do czegos innego poza cycusiem , kupilam na porobe kiedys jedna zupke no i maly wcina az milo popatrzec, ale fakt smaczne sa te zupki nie mowiac juz o reszcie, pycha
    • Gość: kabat Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 09.07.02, 07:26
      Wszystko zależy od tego co lubią nasze pociechy. Mije dziecko je BoboVitę, Gerbera i HIPPALidkaPs. Chyba wszystkie są tak samo zdrowe
    • Gość: Vialle Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 09.07.02, 07:35
      moj synek pije soki klarowne Gerbera - po prostu bardziej smakuja i jemu i mnie ;), przepada tez za owockami jednoskladnikowymi Gerbera (zwlaszcza brzoskiwinie i gruszki Williamsa). Za to obiadki zupki etc - tylko Bobovita. Wg mnie znacznie smaczniejsze i dla starszego dziecka wiecej do gryzienia. Natomias Hippa nie znosze a maly nim pluje dalej niz widzi -wszedzie pododawany cukier, mleko etc a na dodatek te niemieckie normy vs polskie... Soczki niby bez cukru a slodkie makabrycznie. No i to co oni zalecaja od 4 miesiaca podnosi mi wlosy na glowie.A ktore zdrowsze? Ja w ogole nie ufam Hipp, zupelnie mi sie nie podoba ich podejscie do zywienia dzieci (ale jak widzisz sa mamy ktore cenia ich produkty). A co do Gerbera i Bobovity... ja nie wierze w zadne certyfikaty IMiD / CZD etc, zwlaszcza odkad sie okazalo ze certyfikowali parowki. Wiem z doswiadczenia zawodowego jak sie takie certyfikaty zalatwia i to ma naprawde niewiele wspolnego ze "zdrowotnoscia" produktu. Reasumujac ja osobiscie bardziej wierze w idee sloiczkowego jedzenia dla zupelnych maluchow niz wlasnorecznie robionych zupek, zwlaszcza jesli sie je robi z warzyw kupowanych w miescie. Ale zeby tak z zamknietymi oczami mowic ze to sloiczkowe jedzenie takie zdrowe i samo najlepsze... "e-e" jak mowi moj synek.
      • Gość: ruda Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 09.07.02, 08:43
        Moja baśka lubi tylko bobo-vitę, musisz wytestować, co maluchowi smakuje.kasia
    • Gość: guest Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 09.07.02, 12:55
      czesc,kubek tez tylko bobovite za to siki tylko klarowne wiec gerber a od niedawna sa tez klarowne w ofercie bobovity<sa tansze a tak samo smaczne>iza
    • Gość: guest Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 09.07.02, 13:04
      czescja daje corce(12 miesiecy) Bobovity bo poprostu ona takie woli, chociaz nie powiem , musze sie niezle za nimi nachodzic, bo wszedzie gerbersmile)Wlasciwie to podaje jednego gerbera- zupke ogorkowa- uwielbia jasmile)pozdrawiamsmile
    • Gość: Marta_23 Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 09.07.02, 13:32
      Ja używam i jednych i drugich. Bobovity przestałam używać na jakiś czas około 6 miesiąca. Zupki i dania Gerbera (od 7 miesiąca) są gładkiej konsystencji natomiast w tej samej grupie wiekowej Bobovita miała już posiłki ze sporymi grudkami i Mateuszek nie potrafił ich jeść - dławił się. Odkąd ma więcej zębów jadamy i jedne i drugie - większy wybór smaków.
    • Gość: kowcia Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 10.07.02, 11:31
      hejmój mąż znalazł kiedyś artukuł w internecie o protestach ekologów pod fabrykami gerbera na zachodzie. Protesty spowodowane były rzekomą genetycznie modyfikowaną żywnością którą gerber produkuje. W efekcie mam zakaz kupowania gerbera, no i go nie kupuję. Kiedyś zadałam pytanie (dot. modyfikacji genetycznej) do gerberowskiego eksperta na ich stronie internetowej i odpowiedzi nie otrzymałam nigdy - to też mnie trochę zastanowiło. hipp na swojej stronie opublikował cały wykład a gerber nic. Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 10.07.02, 14:16
      Ja podaje dzieciom (7,5 miesiaca) tylko Bobovite, z prostego powodu - Gerber we wszystkich zupkach ma maslo, a Jedrek jest uczulony na bialko krowie. Bobovita ma zupki z maslem lub olejem sojowym. Moim zdaniem sa one smaczne, dobrze opakowane, ilosc akurat wystarcza moim zarloczkom. Soczki tez Bobovity. PozdrawiamAsiaT
      • Gość: guest Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 11.07.02, 20:40
        Witaj!Wybrałam Bobovitę ponieważ w zupkach Gerbera nawet tych niby jednoskładnikowych jest seler.Wiadomo ,że jest on bardzo alergizujący i nie powinno się go podawać w profilaktyce uczuleniowej.Kupiłam kiedyś zupkę marchwiową dla córeczki i dostała po niej wysypki.Nie mogłam zrozumieć dlaczego.Po przeczytaniu dokładnie składu okazało się ,że jest tam wszystko włącznie z selerem.Poza tym Bobovita ma jednak większy wybór.Kurczak z warzywami i śliwką jest pycha!Moim zdaniem Gerber jest przereklamowany i jedzie trochę na dawnej opinii lidera.W każdym razie niczym mnie ani mojej córeczki nie zachwycili.Natomiast mnie zachwyca i wszystkich wokół cera mojej córeczki po soczkach marchwiowo -owocowych Bobo-tyPozdrawiam,Gosiar
    • Gość: agnes Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 11.07.02, 22:37
      Cześć Asiu!Ja również używam BoboVity, ale tylko z jednego powodu - ma większe grudki w porównaniu z Gerberem, co bardziej odpowiada mojemu synkowi. Ale kilka zupek Gerbera też "użyliśmy" i byliśmy całkiem zadowoleni.Pozdrawiam.jaga
    • Gość: guest Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 12.07.02, 17:07
      A ja używam Gerbera bo moje dziewczyny nie lubią BObovity :( właśnie ze względu na te grube kawałki.
    • Gość: Lia Re: Bobovita vs Gerber IP: *.* 13.07.02, 08:38
      Próbowałyśmy i Bobovitę i Gerbera i Hippa. Ania bardzo lubi Gerbera - zwłaszcza zupki i dania obiadowe, z deserów - gruszki Willamsa i desery z jogurtem. Bobowita jednak ma gęstą konsystencję , Ania się dławi tymi zupkami ( a dolewać wody nie chcę). A z tymi ekologami - ja tam się nie przejmuję - nie ufam krzykaczom, a przemawia do mnie dobra opinia i jednej i drugiej firmy ( mam na myśli G. i B., bo Hippa nie podaję teraz małej - ze względu na cukier i mleko pełne w większości produktów). Pozdrawiam Lia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka