Dodaj do ulubionych

Filtry do wody

03.12.06, 20:14
Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce do zadania tego pytania, ale dotyczy też
mojej Zosi, więc chyba odpowiednie...Czy wiecie coś na temat filtrów do wody,
czy to zdrowe i czy woda nie robi się przez to destylowana? Coś obilo mi się
o uszy o szkodliwosci tych filtrów, ale nie wiem,cosmile Mamy bardzo
zakamieniona wodę, musiałabym co drugi dzień odkamieniać czajnik, żeby nic
nie pływało w herbacie. Zosi do soczków dodaję mineralną, ale gotuje na
zwykłej i trochę mnie to martwi. Może Wy coś wiecie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • rafal_slask Re: Filtry do wody 16.05.13, 08:21
      Witam, na temat filtrów znajdziesz wiele informacji . Są za i przeciw. Na pewno oczyszczają wodę z wszelkich zanieczyszczeń, chloru i itp dając czystą wodę. Dlatego jest wiele systemów jak np ten www.filtrwody.pl/pl/p/AQUA-VITA-FILTR-OSMOZA-RO-7-AIFIR-2000-AQUAFILTER-/149 które oprócz oczyszczania wody dodają składniki mineralne + dodatkowe właściwości. Najważniejsze to wymiana filtrów zgodnie z intrukcja. A jeżeli problem kamienia będzie się powtarzał to założyć tylko filtr odkamieniający i będzie spokój
      • afrayd12 Re: Filtry do wody 02.08.13, 01:24
        Filtry do wody - z firmy global
    • monia-1970 Re: Filtry do wody 27.06.13, 09:08
      Nie wiem czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na jakiś zmiękczacz centralny. Ja używam zwykłego dzbanka filtracyjnego DAFI i jest ok. Ewentualnie w przyszłości rozważam zakup filtra kuchennego FT-Line (wiele osób go poleca), ale na razie szkoda mi na to pieniędzy.

Pozdrawiam,
      Monika
    • ada_12315 Re: Filtry do wody 03.03.14, 15:47
      Zetknęłam się z różnymi opiniami, jednak sama używam <a href=”www.bregus.pl” target=”_blank”>>filtra do wody</a> montowanego pod zlew. Jestem bardzo zadowolona. Dzięki niemu mam czyściutką, dobrze przefiltrowaną wodę siedem dni w tygodniu o dowolnej porze. Z mineralizacją nie ma problemu. Ja mam dodatkowo zainstalowany mineralizator. Nie muszę już martwić się o moje pociechy- przefiltrowaną wodę dodaje im do soków ,herbatki, a kiedy się zmęczą mogą się napić czystej wody. Ci, którzy uważają, że woda kranowa jest wystarczająco czysta, by była zdatna do picia są w dużym błędzie. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, jak wiele bakterii i zanieczyszczeń wypijamy każdego dnia, nawet jeżeli gotujemy wodę. Warto filtrować, warto zainwestować smile
    • ada_12315 Re: Filtry do wody 03.03.14, 15:50
      Zetknęłam się z różnymi opiniami, jednak sama używam filtra do wody montowanego pod zlew. Jestem bardzo zadowolona. Dzięki niemu mam czyściutką, dobrze przefiltrowaną wodę siedem dni w tygodniu o dowolnej porze. Z mineralizacją nie ma problemu. Ja mam dodatkowo zainstalowany mineralizator. Nie muszę już martwić się o moje pociechy- przefiltrowaną wodę dodaje im do soków ,herbatki, a kiedy się zmęczą mogą się napić czystej wody. Ci, którzy uważają, że woda kranowa jest wystarczająco czysta, by była zdatna do picia są w dużym błędzie. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, jak wiele bakterii i zanieczyszczeń wypijamy każdego dnia, nawet jeżeli gotujemy wodę. Warto filtrować, warto zainwestować wink Możesz poczytać o tym tutaj: bregus.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka