Dodaj do ulubionych

Bebilon 3 czy nie?

IP: *.* 22.11.02, 19:43
CzescMam pytanie i problem. Nie wiem do kiedy podawac 13 miesiecznemu synkowi mleko nastepne? czy jest jakas regula? Czy rano i na noc wystarczy sama kaszka np Nestle bananowa lub podobna? A moze juz Junior? Maks nie jest alergikiem ale ktos ostatnio mi powiedzial ze 13 miesieczny maluszek moze juz pic mleko krowie? Oslupialam.... Co Wy o tym myslicie?PozdrawiamAneczka mamamaxa
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciejka Re: Bebilon 3 czy nie? IP: *.* 22.11.02, 21:11
      Chętnie bym się podpięła pod Twój post, jeśli można, bo też mam ostatnio mały dylemacik. Tyle, że on dotyczy raczej tego jakie mleko modyfikowane podawać. Tzn. Bebilon 3 czy np. Nestle Junior (ten z bakteriami) czy jakiejś innej firmy. Maciuś ma prawie 17 miesięcy i dotychczas dostawał mleko sojowe, bo miał skazę białkową. Ostatnio jada serki i jogurty i jest OK. Więc pomyślałąm sobie, że kupie mu normalne mleko modyfikowane. Ale ciągle nie wiem jakie. Podpowiedzcie coś kochane!!!A jeśli chodzi o podawanie dziecku krowiego mleka, to chyba lepiej troche później. Zaleca się podawanie mleka modyfikowanego do końca 3 roku życia. Tak czytałam. Choć wiem, ze niektórzy wprowadzają znacznie wcześniej.Pozdrawiam :hello:Maciejka
    • Gość: basia13 Re: Bebilon 3 czy nie? IP: *.* 25.11.02, 10:13
      Cześć,ja podaję mojemu młodemu 17 miesięczniakowi Nestle Junior.Wieczorem gotuję mu grysik i po ostudzeniu dodaję właśnie Nestle Junior waniliowe, z miodem albo probiotyczne. A rano nestle junior z kleikiem ryżowym. Niestety młody ostatnimi czasy rano nie chce mi pić mleka, łyknie dwa razy i koniec i dlatego próbowałam mu dodać troche kawy zbozowej, albo kakao. Przez pewien okres zrezygnowałam z porannego mleka na rzecz soku, nie było innego wyjścia. i tak na I śniadanie Michał dostaje kanapki etc,a na II sniadanie dostaje przeważnie kaszkę mleczno-pszenna, ryżową etc.A co do mleka krowiego, to niby faktycznie nie powinno się podawac do 3r.ż /zalecenia IMIiD i producentów mleka modyfikowanego :)/, ale dawniej mleko krowie było podawane od najmłodszego i ta tradycja /czyt. mamy i teściowe/ po części przekonuje mamy do wczesniejszego podawania mleka krowiego.Ale z drugiej strony środowisko nie było tak zanieczyszczone,a i alergia nie była jeszcze chorobą cywilzacyjną.Jednak niektórzy pediatrzy nie maja nic przeciwko podawania mleka krowiego z w 2 r.ż. jesli wszystko jest w porządku. Poczytaj starsze posty ten temat był niejednokrotnie wałkowany.Ja osobiście na razie podaje młodemu mleko modyfikowane, jogurty serki, budyń na mleku krowim, śmietanę do zupy. I pomału przymierzam się do podania młodemu grysiku na mleku krowim 2%.Pozdrawiam Baśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka