Dodaj do ulubionych

Kubuś gęsty Kubuś zdrowy - sok marchwiowo-owocowy

IP: *.* 07.01.03, 11:02
WitamMam pytanie od kiedy można dzieciom podawać soczki takie jak np. Kubuś i.t.p. a nie tylko takie dla niemowląt???
Obserwuj wątek
    • Gość: dorian Re: Kubuś gęsty Kubuś zdrowy - sok marchwiowo-owocowy IP: *.* 07.01.03, 22:53
      ostatnio czytałam ,,,ze od trzeciego roku życia
    • Gość: farciarka Re: Kubuś gęsty Kubuś zdrowy - sok marchwiowo-owocowy IP: *.* 07.01.03, 23:37
      Cóż,im później zaczniesz tym lepiej. Podobno nie powinno się ich podawać przed ukończeniem przez dziecko 3 roku życia. Ale jeśli dziecko nie jest alergikiem możesz spróbować już wcześniej.Moje dziecko zaczęlo je pić od 2 roku życia.
      • Gość: mono Re: Kubuś gęsty Kubuś zdrowy - sok marchwiowo-owocowy IP: *.* 08.01.03, 13:50
        Ja zaczęłam podawać Kasi, kiedy skończyła roczek, ale potem przeczytałam, że podaje się go dopiero dzieciom od trzeciego roku życia. Przestałam więc i wróciłam do Gerberów. Ostatnio jednak znowu pijemy Kubusie ( Kasia skończyła 20 miesięcy). Soczki małej bardzo smakują i nie zauważyłam, żeby miała po nich jakieś problemy.Pozdrawiamy Pyza
        • Gość: lidka21 Re: Kubuś gęsty Kubuś,chyba nie zdrowy - sok marchwiowo-owocowy IP: *.* 11.01.03, 13:23
          CZEŚC!Nie wiem na ile to prawda na ile nie ,a le moja kuzynka która już dawno dzieckiemnei jest , jakmiął operacje na serce i wyszły jej złe wyniki to zapytała czy mozę pić kubisie i lekarz sięoburzył , ze to świnstwo to moze tylkokomuś zaszkodzi a nie pomóc.JA PYTAM NASZEGO PEDIATRE BYŁ TEZ OBURZONY powiedziłą ze to moja decyzja ale on by tego swojemu dziecki nie podął anwet jak bym mial nie wiadomo ile lat, od tegocaasu sama przestalm pić soczki kubuś.MÓJ mały ma 17 miesiecy i nadal pije soczki bobovity albo gerbera a zawyczaj swoiskie soki, bo mieszkamy na wsi.Ostrzegam przed piciem soków do rozcieczenia taki syropy do mineralnej np. koleznak pracowała w takiej wytwórni i mi mówiła ze miela to razem z wszelkim robactwem itp.NO alejak by się chciało nad wszystkim zastanawiac to okazało by się ze nic neimozna jeścsmilePOZDRAWIAM SERDECZNIE! BIANKA
    • Gość: annba1 Re: Polecam Smakusia Gerbera Alimy IP: *.* 12.01.03, 12:00
      Witam!O Kubusiu też słyszałam niepochlebne opinie. Dlatego mój Jasio chętnie popija Smakusia. Jest to produkt Gerbera dla starszych dzieci, mało znany, bo jak widać firma woli wydawać kasę na promocję bobofrutów. Smakusie są produkowane w tej samej fabryce, z tych samych co bobofruty owoców (ekologicznie czystych i systematycznie badanych). Jakość smakusia jest równie dobra jak bobofrutowa. Cena dużej butelki jest tańsza od Kubusia ale nie pamiętam dokładnie ile kosztuje.
      • Gość: mono Re: Polecam Smakusia Gerbera Alimy IP: *.* 12.01.03, 15:23
        Witam Mamy. A można wiedzieć co złgo słyszałyście na temat Kubusiów??? Ja mojej małej podaje właśnie Kubusie, ale trochę się przestraszyłam po przeczytaniu postu Lidki. Czy lekarz wytłumaczył dlaczego lepiej nie podawać Kubusiów??? I czym one różnią się od na przykład Smakusiów???Dzięki za informację Pozdrawiam Pyza
    • Gość: lidka21 Re: Kubuś gęsty Kubuś zdrowy - sok marchwiowo-owocowy IP: *.* 12.01.03, 19:33
      to na temat kubusia znalazłam w necietongue_outrodukt Maspexu, sok Kubuś z charakterystycznym wesołym misiem na etykiecie, przeznaczony jest przede wszystkim dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym, choć sięgają po niego również starsze dzieci, a jego walorom smakowym nie opierają się także dorośli. Sok ten w ostatnim czasie zrobił oszałamiającą karierę, a dziś w ofercie Maspexu znaleźć można kilkanaście jego smaków w butelkach o pojemności 0,33l i 0,75l oraz kartonikach 0,2l, jak na przykład sok marchwiowo - morelowo - jabłkowy, multiwitamina, bananowo - jabłkowy czy ostatnia nowość - sok marchewkowo - poziomkowy. Ponadto w ofercie Maspexu znajduje się jeszcze jeden sok przeznaczony dla dzieci. Jest nim Sokopij Tymbarku oferowany w kartonikach 0,2l w smakach pomarańcza, multiwitamina, banan - pomarańcza, jabłko. A TO STRONKA JEST O TYM CO MOGA A CZEGO NIEMOGA PIĆ MAŁE DZIECI: https://www.edziecko.pl/alle.phtml?p=je003JEŚLI ZNAJDE COŚ NA TEMAT KUBUSIA TO WAM O TYM DONIOSEPOZDRAWIAM SERDECZNEI!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka