Dodaj do ulubionych

Fenomen słoiczków HIPP

IP: *.* 21.01.03, 18:35
Cześć i czołem!Mam pytanko, szczególnie do mam siedzących po drugiej stronie Odry.Ostatnio dorwałam fenomenalne deserki HIPP"a (przynajmniej wg mojej Perełki). Wzbudziły w niej taką euforię, iż muszę chyba jechać wykupić cały zapas w supermarkecie. Ale mam też obawy. Niemieckiego lizałam trochę przez parę lat (co nie oznacza, że mi się udało liznąć go na przyzwoitym poziomie :-) ), ale wyrażenie "AB 4. MONAT" ewentualnie "AB 7. MONAT" rozumiem. Słowa "NACH DEM 7. " też nie wydawały mi się czarną magią. Do czasu. Mój spostrzegawczy mąż wziął słoiczki do ręki i zaczął oskarżać o próbę otrucia Perły. Okazuje się, iż z tyłu słoiczków przyklejona była polska etykieta z napisem "od 10. miesiąca". No to ja przepraszam. Dzieci niemieckie rodzą się z innym układem pokarmowym niż polskie? Szybciej rosną, dojrzewają, czy jaki czort? Kto wie, o co tu chodzi? A może po prostu nasi uczeni z IZMiD chcą być mądrzejsi od tych niemieckich?Czy ktoś z Was karmił może 6,5 miesięczne niemowlę deserkami HIPP"a od 7 miesiąca? Czy coś komuś zaszkodziło? Jak na razie u Perełki oprócz wybuchu radości na widok słoiczków z kolorową zakrętką, nic nie jest. Mam jechać do sklepu, czy nie? PoradźcieSushi i wygłodniała Perła
Obserwuj wątek
    • Gość: ulcik Re: Fenomen słoiczków HIPP IP: *.* 21.01.03, 19:14
      Hej Już kiedyś była oto afera :) a chodzi o to ze w Niemczech inaczej jest rozplanowane to co mogą jeść dzieci w poszczególnych miesiącach :) Bo nasi specjaliści zalecają np. czekoladę po 12 m-cu a Niemieccy spece po bodajże 7 :) i stąd te różnice :)ulcik
      • Gość: Ewunia Re: Fenomen słoiczków HIPP IP: *.* 21.01.03, 21:00
        Sushi,Na forum "Wszystko o jedzeniu" jest bardzo swiezy watek na temat sloiczkow i roznic w zywieniu dzieci w Polsce i innych krajach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka