Dodaj do ulubionych

Prosze o jakies przepisy

28.12.06, 17:23
witam wszystkicz ,, mam nie mały problem .. Jestem młodą mamą mam córcie
która skończyła 8-miesiecy .chciałam prosic o jakies przepisy ,ipytac co wy
juz podajecie ..Z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • wegelandia Re: Prosze o jakies przepisy 31.12.06, 17:45
      marcelina31 napisała:

> witam wszystkicz ,, mam nie mały problem .. Jestem młodą mamą mam córcie
      > która skończyła 8-miesiecy .chciałam prosic o jakies przepisy ,ipytac co wy
      > juz podajecie ..Z góry dziekuje

To bardzo proste. Zacznij uwazac na to, co ty sama jesz i to sammo podawaj
      dziecku. Oczywiscie, nie wszystko pogryzie itd. Ale posilki musza byc proste i
      lekkie, latwo przyswajalne. Bardzo prosta sprawa sa ugotowane kasze
      pelnoziarniste z warzywami. Oczywiscie zwracaj uwage na konsystencje i staraj
      sie nie przyprawiac. W ten sposob dziecko bedzie jadlo nie dla smaku, lecz z
      faktycznej potrzeby. Zapobiegnie to hodowaniu takich utuczonych warchlakow (no,
      powiedzmy "balwankow"). Moje dziecko nie spozywa nic pochodzenia zwierzecego i
      nawet bylo nieco owalne w ksztaltach, ale wszystko sie uregulowalo samoczynnie.
      produkty zwierzece powoduja u dzieci kolki i przerozne dolegliwosci zwane
      typowymi chorobami u niemowlat. Bzdura i mit! Dzieci sa z natury swej zdrowe,
      dopiero zmuszane do tradycyjnej diety doroslych (zauwaz, zaczynaja chorowac po
      odstawieniu od piersi i zaczeciu konsumowania potraw zwierzecych!) zaczynaja
      chorowac. Przygotowuj proste posilki ale pelne (nie z bialej maki, czy ryzu
      polerowanego), bez cukru(!!), jak najmniej przypraw a najlepiej zupelnie bez! A
      jak jeszcze cos ci sie przypomni to mi napisz i spytaj, moze cos zaradze. Mam 3
      zdrowych, wegetarianskich dzieci.
      wegelandia@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka