chochlik4 20.05.03, 07:51 Hej! Dziewczyny, od kiedy można wprowadzać dziecku normalny cukier do posiłków, np. słodząc herbatkę? Pozdrawiamy Gosia z Agatką Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anlenki Re: cukier- od kiedy? 20.05.03, 11:52 A musisz wprowadzać cukier? Mój Marcin nie jadł i było O.K. dopóki babcie go nie pożałowały... Po co cukier w diecie w ogóle - do niczego się nie przydaje. Zapotrzebowanie na cukry proste możesz zaspokoić fruktozą z owoców. Ewentualnie kakao - bo tam magnez i inne minerały. Jak już musisz bo nie chcesz dziecka katować to może miód, tylko że to po pierwszym roku, niektórzy twierdzą że dopiero w trzecim roku życia dziecka ze względu na alergie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik4 Re: cukier- od kiedy? 20.05.03, 17:26 No niby masz rację. Ale czasem musze podać córce lekarstwo rozpuszczone w wodzie, a smakiem wody nie jest zachwycona. Na soku nie można, więc ratujemy się glukozą, ale po prostu skojarzyło mi się, że właściwie nie wiem jak to jest z tym cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
anlenki Re: cukier- od kiedy? 21.05.03, 09:20 Nic nigdzie nie jest napisane że cukier jest niedozwolony do któregoś misiąca życie. Jak dajesz glukoze to zwykły cukier tez możesz. O ile nie dasz jej kilograma na raz . Ania Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik4 Re: cukier- od kiedy? 22.05.03, 12:05 No co Ty! Glukozy bierzemy na czubek łyżeczki. A cukru ne razie nie mam zamiaru jej wprowadzać. Im później spróbuje tym lepiej. Wielkie dzięki. Pozdrawiamy Gosia z Agatką Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: cukier- od kiedy? 22.05.03, 22:39 Przecież w najzwyklejszej kaszce ryżowej (od 5 mies) jest cukier... Odpowiedz Link Zgłoś