sadaga 25.06.07, 09:22 Hej dziewczyny! Podajecie swoim dzieciaczkom dania firmy HIPP? Co o nich myslicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draugdur Re: dania HIPP 25.06.07, 09:26 moj wcina deserki Hippa az mu sie uszy trzesa wiec chyba dobre sa?zadnych atrakcji zoladkowych mlody nie mial po nich Odpowiedz Link Zgłoś
marlisk Re: dania HIPP 25.06.07, 10:48 Deserki Hippa wcina bardzo chetnie ale dan Hippa nie chciala za nic w swiecie. Plula, denerwowala sie itp. Kupilismy blizniacza zupke albo danie Gerbera i zajada ze smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malabju Re: dania HIPP 25.06.07, 11:22 u mnie odwrotnie, obiadki zje, a deserków nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
amacko Re: dania HIPP 25.06.07, 11:24 Podawalam synkowi dania i deserki HIPPa ale niestety nic mu nie podchodzilo, natomiast Gerber jak najbardziej. Dla mojego synka na poczatku deserki HIPPa byly ciezkie do przelkniecia ze wzgledu na zageszczenie grysikiem ryzowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatucinki Re: dania HIPP 25.06.07, 11:25 obiadki sa z sola a tej podobno nie powinno sie podawac maluchom Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: dania HIPP 25.06.07, 11:32 rzeczywiście, obiadki mają sól, więc nie podawałam ich dziecku. Słoiczki dla starszych dzieci mają w składzie pieprz, chyba ich już całkowicie porąbało. A "owoce" Hippa to owoce z ryżem, stuprocentowe owoce ma tylko Gerber. POlecam gerbera, hipp to lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga Re: dania HIPP 25.06.07, 11:36 dzięki dziewczyny za odpowiedź!!! pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamatucinki Re: dania HIPP 25.06.07, 11:42 a w ogole po tym jak mi maz opowiedzial jak robia takie jedzonka w fabryce moje dziecko juz nigdy ich nie dostanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamatucinki Re: dania HIPP 25.06.07, 11:52 jak dla mnei za malo kontroluja jakosc surowcow. Wiecej nie powiem bo nie chce miec klopotow w razie gdyby to przeczytal ktos nieodpowiedni. Powiem jedno. Od poczatku dawalam dziecku wlasne zupki ale kilka razy podalam jej gotowe sliwki ze sloiczka na zaparcie. Po rewelacjach po pobycie meza w fabryce Niunia nie dostanie juz wiecej sloiczka Odpowiedz Link Zgłoś
kr1976 Re: dania HIPP 25.06.07, 11:57 Moja niunia rowniez nie chce jesc dan Hippa. Raz nawet skonczylo sie wymiotami Gerbera je chetniej, ale mam klopoty z regularnym kupowaniem tych zupek, ktore ona lubi i je chetnie, poniewaz nie mieszkamy w Polsce. Dlatego tez postanowilam ze jedzonko bede gotowac jej sama. I wiecie co? Wcina je ku mojemu zdumieniu bardzo chetnie (raczej nalezy do nijadkow). A musze przyznac, ze na poczatku bylam do gotowania jedzonka nastawiona bardzo sceptycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dania HIPP 25.06.07, 14:03 moja corka chociaz nie jest specjalnie wybredna i na brak apetytu nie narzeka to za daniami Hippa jakos nie przepada. za to bardzo chetnie wcina dania Gerbera i Bobovita pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: dania HIPP 25.06.07, 14:32 Dania Hippa mają zdecydowanie gęstszą konsysntencję i dlatego dośc długo je kupowałam, bo synek ulewał mi innymi obiadkami. Teraz jego ulewanie powolutku się normuje. Poza tym synek ma swoje smaki i jakoś nie podchodziły mu obiadki z Hippa dla troszkę większych dzieci a np. z Bobovita tak. Odpowiedz Link Zgłoś
damap Re: dania HIPP 25.06.07, 14:53 Ja polecam bobovita, mojemu synkowi smakują, a i cena przystepna, bo HIPP zwariował z cenami Odpowiedz Link Zgłoś
marjari Re: dania HIPP 25.06.07, 17:11 Ja na początku dawałam małemu Hippa, bo niby mają przynajmniej niektóre warzywa i owoce ekologiczne. Tylko że niestety mój synio nie chciał za bardzo tego jeść. Próbowałam dość długo, ale jedynie dynia z ziemniakami i dynia z indykiem mu pasowała. W sumie on w ogóle jest niejadkiem, ale w końcu spróbowałam z innymi firmami i naprawdę Gerber, a zwłaszcza Bobovita pasują mu znacznie bardziej. Generalnie im bardziej mdły smak, tym mojemu małemu bardziej smakuje . Jednak staram się przynajmniej czasem coś ugotować sama,o ile mam warzywa eko, bo też nie za bardzo wierzę w wysoką jakość słoikowego jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: dania HIPP - tylko deserki 25.06.07, 17:26 owoce i warzywa-swierze obiadki -sama gotuje soki - nieprzypadly do gustu dziecku. ale deserki smakuja i to bardzo,a najlepiej puding czekoladowy (po 6 miesiacu) Odpowiedz Link Zgłoś
antosiczek Re: dania HIPP 25.06.07, 17:49 Tak to jest, ze ile gustów tyle opinii Kuzynka mojego męza zawodowo zajmuje się zdrowym żywieniem. Powiedziała mi, że dania firmy Gerber to największe świństwo jakie można zaserwować dziecku. Szczegółów nie zdradziła. Zaczęłam kupowac zupy z Hippa i mała je wcina z wielkim apetytem. Za tydzień zamierzam zrezygnować ze słoiczków, bo na całe lato jedziemy do rodziców i będą swoje kury, króliki, marchew itp i swoje zupy! hura!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylw99 Re: dania HIPP 25.06.07, 21:43 Mój mały wcina obiadki hippa bo nie ma wyboru gdyż jest uczulony na marchewkę i jedynie Hipp ma obiadki bez dodatku marchwi, na dodatek mały z racji alergii nie może jeść mleka a w wielu daniach bobovity często w składzie jest śmietanka lub mleko więc warto czytać etykiety. Odnośnie deserków to mały uwielbia mieszaki ryżu z owocami, czy inne ciekawe pomysły. Jako doświadczona mama alergika na marchew powiem że hipp jedyny nie dodaje do każdego dania marchewki… a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkaa_maja Re: dania HIPP 29.06.07, 20:00 Moja Mała chętnie wcina deserki. Lubiła też marchew i dynię z ziemniakami, ale już zupkami pluła dalej niż widziała... Odpowiedz Link Zgłoś